Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

«Ιερός» σκοταδισμός και στις αμβλώσεις

Όπισθεν ολοταχώς φαίνεται πως είναι η λογική της ηγεσίας της Εκκλησίας, καθώς η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε την καθιέρωση ημέρας «αγέννητου παιδιού», παίρνοντας ξεκάθαρα θέση κατά των εκτρώσεων.
Σε μία ακόμη κίνηση σκοταδισμού, εναρμονισμένη πλήρως με τα πρότυπα της σύγχρονης ακροδεξιάς που αναδύεται τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως, τρεις και πλέον δεκαετίες μετά την νομιμοποίηση των αμβλώσεων στη χώρα, η Ιερά Σύνοδος, στις 9 Ιουλίου, επικύρωσε απόφαση για την καθιέρωση ημέρας «αγέννητου παιδιού».
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο 5721/2-18 η απόφαση αφορά στην προστασία του παιδιού και την… επίλυση του δημογραφικού προβλήματος και αποτελεί ικανοποίηση παλαιότερου αιτήματος της υπερσυντηρητικής ομάδας «Αφήστε με να ζήσω».
Η ηγεσία της ελληνικής Εκκλησίας, λοιπόν, ανακηρύσσει την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως «Ημέραν αφιερωμένην εις την προστασίαν της ζωής του Αγεννήτου Παιδιού».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:
Όπως ήταν αναμενόμενο η οργάνωση «Αφήστε με να ζήσω» υποδέχθηκε με… χαρές και πανηγύρια την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και δίνει και οδηγίες προς ναυτιλομένους αναφέροντας «προτρέπουμε όλους όσους κατανοούν πως κάθε ανθρώπινη ζωή δημιουργείται από το Θεό, με τη συγκατάθεση και τη συνέργεια των γονέων του, να τιμήσουν την απόφαση της Εκκλησίας μας, να σταθούν συμπαραστάτες στο “Αφήστε με να Ζήσω!” και στο αγέννητο παιδί, προστατεύοντας και αγαπώντας το από την πρώτη κιόλας στιγμή, ως δώρο Θεού και πηγή ευλογίας και χαράς.
Μένει να φανεί, φυσικά, ποια θα είναι η τοποθέτηση της νέας κυβέρνησης επί του θέματος.
Μιας κυβέρνησης, βέβαια, που φρόντισε από τις πρώτες ημέρες να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων την (έστω και προβληματική) συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, να κάνει λόγο για πιο ελκυστικό μάθημα θρησκευτικών και να διαφημίζει… επίδομα για όσες γυναίκες μείνουν έγκυες κάτω από τα 30 τους χρόνια.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: