Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Ποινική ασυλία σε τραπεζικά στελέχη ετοιμάζει η κυβέρνηση

Σαφής απέναντι στα δωράκια που ετοιμάζει η κυβέρνησης προς τραπεζικά στελέχη είναι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοινώνοντας πρωτοβουλία που θα τους προσφέρει ποινική ασυλία για συγκεκριμένες αποφάσεις, όπως η αναδιάρθρωση δανείων.
Μιλώντας, χθες, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» ο Α. Γεωργιάδης ανέφερε «η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών το πρώτο θέμα που έθεσε ήταν αυτό της "ποινικής ασυλίας" των τραπεζικών στελεχών που λαμβάνουν αποφάσεις, όπως για την αναδιάρθρωση δανείων. Καταλαβαίνω ότι έχουν δίκιο και ασφαλώς θα υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία γι' αυτό».
Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι έχει ήδη συσταθεί ομάδα εργασίας για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ενώ υπάρχουν συζητήσεις με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ώστε να διαπιστωθεί «που "κολλάει" ο εξωδικαστικός μηχανισμός και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καθώς ο νόμος ψηφίστηκε μεν αλλά πρακτικά αποτελέσματα, όπως ξέρετε, έχουμε ελάχιστα. Αυτό μας ενδιαφέρει πάρα πολύ όπως και η αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: