Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Σχολεία στην εποχή της ΝΔ: Εμπρός... πίσω

Η διαδικασία επιλογής των σημαιοφόρων στις σχολικές παρελάσεις, οι προαγωγικές εξετάσεις στο Λύκειο και η επαναφορά των πρότυπων και πειραματικών σχολείων είναι μερικές από τις αλλαγές που έρχονται στην Εκπαίδευση.
Σε ό,τι αφορά στο Λύκειο θεσμοθετούνται γραπτές προαγωγικές εξετάσεις από τάξη σε τάξη για όλες τις τάξεις με Τράπεζα Θεμάτων διαβαθμισμένης δυσκολίας. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, είχε μειώσει τα εξεταζόμενα μαθήματα των προαγωγικών, συνεπώς μένει να φανεί αν η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα τα αυξήσει σε αριθμό και ύλη.
Θεσμοθετείται επίσης Εθνικό Απολυτήριο και η επαναφορά των πρότυπων και πειραματικών σχολείων. Σε ό,τι αφορά στο Εθνικό Απολυτήριο, για την απόκτησή του θα συνυπολογίζονται οι βαθμοί των τριών τάξεων του Λυκείου με ειδικό συντελεστή ανά τάξη. Υπενθυμίζεται πως για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση προωθείται η επαναφορά του ορίου του 10, ενώ ο αριθμός των εισακτέων θα καθορίζεται από τις ίδιες τις σχολές, όπως και οι βάσεις, γεγονός που αναμένεται να μειώσει δραματικά τον αριθμό των εισακτέων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο να καταργήσει την κλήρωση για τη σημαία στις παρελάσεις που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να επαναφέρει την επιλογή του σημαιοφόρου με βάση τη βαθμολογία. Επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας φέρεται να είναι έτοιμη να κλείσει τη συζήτηση περί της κατάργησης του αγιασμού και της προσευχής στα σχολεία, ενώ ήδη ακυρώθηκε η απόφαση Γαβρόγλου για την ημερήσια έναρξη του σχολείου στις 9 το πρωί πριν ακόμη αυτή εφαρμοστεί και έτσι, τα σχολεία θα ξεκινούν όπως πάντα, στις 8.15 το πρωί.

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: