Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Νέο συνδικαλιστικό νόμο με ηλεκτρονικό φακέλωμα και νέα πλήγματα στην Κοινωνική Ασφάλιση φέρνει η κυβέρνηση

Ευθεία παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για λογαριασμό του κεφαλαίου! Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης χτες αργά το βράδυ από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται νέος συνδικαλιστικός νόμος ο οποίος θα προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα σε βάρος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας!
Συγκεκριμένα στο όνομα του «ανεξάρτητου, αδέσμευτου και ακηδεμόνευτου συνδικαλισμού», εξήγγειλε τη «δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των στελεχών, για την αποτύπωση και, συνεπώς, την αντιμετώπιση του οργανωτικού κατακερματισμού του συνδικαλισμού στη χώρα μας» και την «καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε διαδικασίες απόφασης προκήρυξης απεργίας, για την ανεμπόδιστη καθολική συμμετοχή και άσκηση του σχετικού δικαιώματος από όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους». Όπως είπε, πρόκειται για παρέμβαση προκειμένου να μην «ξαναζήσουμε τις πρόσφατες οδυνηρές εικόνες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ», όπως χαρακτήρισε την προσπάθεια της συνδικαλιστικής μαφίας στην ηγεσία της ΓΣΕΕ να νοθεύσει και να αλλοιώσει συσχετισμούς και να βάλει στο συνέδριο τους ίδιους τους επιχειρηματίες.
Ο ίδιος αναφέρθηκε ακόμα στα παραπέρα πλήγματα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και σε βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης, πατώντας στο δρόμο που ήδη έχει στρώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους αντιασφαλιστικούς νόμους όπως ο εκτρωματικός νόμος Κατρούγκαλου.
Είπε ότι «η ΝΔ προωθεί ένα σύγχρονο ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων», που σημαίνει ότι προτεραιότητα αποτελεί η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Ανέφερε ειδικά για την επικουρική ασφάλιση ότι «είναι ο δεύτερος πυλώνας. Το 2014 την παρέδωσα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από το περιβάλλον της νοητής κεφαλαιοποίησης, έτσι την συνέχισε. Η όποια μετάλλαξη γίνει σε κεφαλαιοποιητικό σύστημα θα γίνει κάτω από όρους διαφάνειας και κάτω από την εποπτεία της κεφαλαιαγοράς, με δέσμευση ότι κανένας συνταξιούχος που παίρνει επικουρική σύνταξη δεν θα χάσει ούτε ευρώ και θα αφορά μόνο τους νέους συνταξιούχους». Δηλαδή, όπως συμπλήρωσε, «με τον δεύτερο πυλώνα ενδυναμώνεται ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες». Ενώ με τον «τρίτο πυλώνα δίνεται χώρος και κίνητρα στην προαιρετική όπως και σήμερα επιλογή των ασφαλισμένων να συμπληρώσουν το μελλοντικό συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα μέσω των φορέων ιδιωτικής ασφάλισης».
Αναφέρθηκε και στο «Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων» που θα είναι μία ακόμα πατέντα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων με ζεστό χρήμα επειδή τηρούν την νομοθεσία, δηλαδή το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει μέχρι σήμερα διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ με τη σκυτάλη να παραλαμβάνει ξανά κυβέρνηση της ΝΔ.
 
Πηγή: atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: