Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Έ. Αχτσιόγλου: Ο κ. Βρούτσης λέει ψέματα για αντιπερισπασμό

Σημεία συνέντευξης της τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Επικρατείας, Έφης Αχτσιόγλου, στον “REAL FM”:
«Ο κ. Βρούτσης το μόνο που κάνει από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του είναι να περιφέρεται σε παράθυρα και να προσπαθεί να κατασκευάσει ψευδείς ειδήσεις για την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Αντί να ασχοληθεί με το χαρτοφυλάκιό του κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση ανακαλύπτοντας υποτιθέμενες “τρύπες”», τόνισε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στον “REAL FM”.
Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι «ο νόμος 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου) ορίζει σαφέστατα και ανώτατο όριο εισφορών και ανώτατο όριο σύνταξης, που φτάνει, στις περιπτώσεις που κάποιος έχει καταβάλει τις ανώτατες εισφορές για 40 χρόνια, σε ανώτατο όριο σύνταξης περίπου 3.100 ευρώ».
Διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του κ. Βρούτση περί συντάξεων 24.000 ευρώ σημείωσε ότι «καμία τέτοια σύνταξη δεν έχει καταβληθεί. Είχαμε δώσει σαφέστατη εντολή να μην καταβληθεί καμία τέτοια σύνταξη, που είναι απόρροια των αμαρτιών των παλαιών καθεστώτων, και είχαμε δρομολογήσει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να υπάρχει ταβάνι σε όλους, γιατί σε κάποια από τα παλαιά καθεστώτα δεν υπήρχε ανώτατο όριο εισφορών» και επισήμανε ότι «ο λόγος που ο κ. Βρούτσης βρήκε αυτή την εκκρεμότητα είναι ακριβώς επειδή εμείς είχαμε δώσει την εντολή να μην καταβληθούν. Είχαμε δρομολογήσει και τη νομοθετική ρύθμιση για να λύσει οριστικά το ζήτημα αλλά δεν ψηφίστηκε από τη Βουλή γιατί προκηρύχθηκαν εκλογές. Επομένως ο κ. Βρούτσης τίποτα δεν ανακάλυψε και τίποτα δεν αποκάλυψε, κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι πάνω σε αυτό, θέλει να παρουσιάσει ως δικές του αποκαλύψεις και ως δικά του έργα πράγματα δεδομένα». Η κ. Αχτσιόγλου υπενθύμισε, παράλληλα, ότι «μέχρι 31/12/2018 υπήρχε ταβάνι 2.000 ευρώ για μία σύνταξη και 3.000 ευρώ για περισσότερες συντάξεις».
Αναφερόμενη στην ηλεκτρονική έκδοση των συντάξεων, υπογράμμισε ότι ο κ. Βρούτσης «διαφημίζει ως δική του εξαγγελία ότι το καλοκαίρι του 2020 το 34% των συντάξεων θα βγαίνει άμεσα και ηλεκτρονικά. Αυτό είναι έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, δρομολογημένο που υλοποιείται εδώ και καιρό.Έρχεται να καπηλευτεί τη δουλειά που έχει γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση και διαδίδει ψευδείς ειδήσεις, ώστε να εμφανίσει ότι ο ίδιος κάνει έργο. Αυτά είναι αστειότητες. Δεν είναι σοβαρά πράγματα για τη λειτουργία μίας κυβέρνησης».
Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «όλα αυτά έρχονται να επικαλύψουν το μείζον ζήτημα που αφορά τη στάση της ΝΔ σε σχέση με το ασφαλιστικό. Αυτό είναι το μείζον. Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία προεκλογικά δεσμευόταν ότι θα καταργήσει τον νόμο 4387/2016 (νόμο Κατρούγκαλου) και δεν είπε ποτέ με σαφήνεια με τι θα τον αντικαταστήσει.Στελέχη της ΝΔ είπαν ότι θα περάσει στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ή ακόμα και της κύριας ασφάλισης. Αυτό θέτει σε διακινδύνευση τις συντάξεις των σημερινών συνταξιούχων και τις εισφορές των ασφαλισμένων, δημιουργεί τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό. Δεν απάντησαν ποτέ σε αυτά τα ζητήματα ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις. Είναι απολύτως έκθετοι και στήνουν επικοινωνιακά παιχνίδια για να καλυφθούν».
Τέλος για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης επισήμανε ότι «όσο ήμασταν στην κυβέρνηση καταφέραμε να μειώσουμε τις ληξιπρόθεσμες αιτήσεις που μας είχε αφήσει ο κ. Βρούτσης κατά 70%. Από τις 400.000 σε περίπου 100.000 κύριες, επικουρικές και εφάπαξ μαζί. Αυτή την κατάσταση παραδώσαμε στον κ. Βρούτση, ο οποίος φουσκώνει τα νούμερα λέγοντας ψέματα γιατί προεξοφλεί τη δική του αποτυχία».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον υπουργό Εργασίας να «απαντήσει στα μείζονα ερωτήματα που αφορούν τη δική του κυβέρνηση και να πάψει να λέει ψέματα για το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης».
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: