Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

«Αμαρτωλό» ταμείο: Πλήρωναν με δημόσιο χρήμα τους εργαζομένους των ιδιωτικών τους γραφείων

Νέα στοιχεία του πολυπλόκαμου σκανδάλου του «αμαρτωλού» Tαμείου του Yπουργείου Πολιτισμού φέρνει σήμερα στο φως το tvxs.gr. Σύμφωνα με τα ντοκουμέντα που δημοσιεύουμε, φαίνεται ότι το ταμείο που έλεγχαν γαλαζοπράσινοι συνδικαλιστές, είχε προσλάβει υπάλληλο η οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ στην εργασία της, αλλά απασχολούνταν αλλού και συγκεκριμένα σε προσωπικό γραφείο του ισόβιου προέδρου του ταμείου Γιάννη Τσακοπιάκου. Μάλιστα ο πρώην υφυπουργός Κώστας Στρατής, είχε διατάξει σχετική ΕΔΕ.
Την υπόθεση ανακάλυψε η νέα διοίκηση του ταμείου, η οποία ορίσθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν άρχισε να ελέγχει την κατάσταση μισθοδοσίας. Αναζήτησε τη συγκεκριμένη υπάλληλο στον βρεφονηπιακό σταθμό που υποτίθεται ότι απασχολούταν ως βρεφοκόμος, αλλά κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή της. Όταν ήρθε η διοίκηση σε επαφή με την υπάλληλο - φάντασμα, η ίδια παραδέχτηκε και εγγράφως πως της είχε ζητηθεί να εργασθεί για το προσωπικό γραφείο του κύριου Τσακοπιάκου ενώ αμειβόταν από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, δηλαδή ενώ εισέπραττε δημόσιο χρήμα ως αμοιβή. Η συγκεκριμένη υπάλληλος φαίνεται ότι εργαζόταν εκεί από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Οκτώβριο του 2009 και δέχτηκε την «ιδιαίτερη» συνθήκη καθώς είχε ανάγκη από εργασία.
Δημοσιεύουμε αποσπάσματα από τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα τα οποία έχουν ενταχθεί στη δικογραφία. Στο ένα φαίνεται η σύμβαση που έχει συνάψει η υπάλληλος με το ταμείο, υπογεγραμμένη από τον τότε διευθυντή Γ. Βλαντή. Σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr μάλιστα, υπάρχει και δεύτερη ανάλογη περίπτωση εργαζομένου.

Ο πρώην υφυπουργός Κ. Στρατής ενημερώθηκε σχετικά με ευρήματα αυτά από την διευθύντρια του ταμείου Αναστασία Κουτσή τον Μάρτιο του 2019. Του μετέφερε πως αυτές οι υποθέσεις διέφυγαν της προσοχής των ελεγκτών του Γενικού Λογιστήριου του κράτους. Πρόσθεσε μάλιστα πως λόγω φόρτου εργασίας δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των αποχωρησάντων από το ταμείο ώστε να διαλευκανθεί αν υπάρχουν κι άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις.
Αυτή δεν είναι η πρώτη παράνομη ενέργεια σε σχέση με τη διαχείριση προσωπικού του «αμαρτωλού» ταμείου. Όταν είχε έρθει στη δημοσιότητα το πόρισμα μάθαμε πως με απόφαση του προηγούμενου ΔΣ, πέρασαν παράνομα στη μισθοδοσία του ταμείου υπάλληλοι από τις ομοσπονδίες, που ενώ εργάζονταν για τον συνδικαλιστικό φορέα, πληρώνονταν από το δημόσιο. Από ότι φαίνεται σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζουμε σήμερα, το δημόσιο δεν πλήρωνε μόνο μισθούς για υπαλλήλους ομοσπονδιών και σωματείων, πλήρωνε και τους υπαλλήλους των ιδιωτικών τους γραφείων, αν όχι των πολιτικών τους γραφείων! 
 
Φωτεινή Λαμπρίδη
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: