Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας - Εθνικός Γιαννιτσών (0-1)0-1. Άτακτος, αφελής και ασύμβατος σε «ασύμμετρη» μάχη...

Ο πιο ψύχραιμος, πιο διαβασμένος, πιο δημιουργικός και πιο αποτελεσματικός Εθνικός Γιαννιτσών, σε παιχνίδι με μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού καλές ευκαιρίες, έφυγε σήμερα απόλυτα δίκαια με το διπλό από την Πέλλα.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο από νωρίς, χωρίς καμία από τις δύο να τα καταφέρνει απόλυτα, με τους φιλοξενούμενους όμως εμφανώς πιο ισόρροπα «απλωμένους» στο γήπεδο όσο περνούσε η ώρα, να έχουν καλύτερη εικόνα στο γήπεδο και να δείχνουν πιο απαιτητικοί. Αυτό κράτησε σχεδόν για μία ώρα αγώνα, με τους γηπεδούχους να μην έχουν δημιουργία και να δυσκολεύονται να πατήσουν περιοχή για να απειλήσουν. Στο ίδιο διάστημα με τις περισσότερες μονομαχίες σε κάθε γωνιά του γηπέδου κερδισμένες από τους ποδοσφαιριστές του Εθνικού, με βεβιασμένες επιλογές των γηπεδούχων να μεταφέρουν το παιχνίδι σε «πεδία άνισων μαχών», μοιραίο ήταν η μεσοαμυντική γραμμή της «κομμένης» στα δύο Πέλλας να δεχθεί κόντρα αντεπιθέσεις, με κάποιες απ' αυτές να εξελίσσονται σε ευκαιρίες με καλές προϋποθέσεις για τους ικανούς και επικίνδυνους μέσους και επιθετικούς των φιλοξενουμένων.
Στο 35΄, κι ενώ ο Εθνικός είχε προειδοποιήσει έστω και ατελώς σε μια δυο περιπτώσεις νωρίτερα την άμυνα της Πέλλας, ο Χατζηστεφάνου βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Δομουκτσίδη, τον οποίο και πλάσαρε ιδανικά ανοίγοντας το σκορ, που έμελλε να είναι και το τελικό του σημερινού αγώνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι ήταν πάλι αυτοί που έφτασαν κοντά σ' ένα δεύτερο τέρμα, με τους Σιδώρη με κεφαλιά και Χατζηστεφάνου με σουτ να μην τα καταφέρνουν από καλές θέσεις. Για τους γηπεδούχους που τακτικά ήταν «άτακτοι» και αγωνιστικά «ασύμβατοι», δεν καταγράφηκε ούτε μια αξιοσημείωτη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός με την φόρα του πρώτου ξεκίνησε πολύ δυνατά και με την συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου, έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία να πάρει σαφές προβάδισμα για τη νίκη, αλλά τόσο ο Δομουκτσίδης σε πρώτη φάση απέναντι στον Γουστέρη, όσο και ο Πλιόγκας στη συνέχεια από την προβολή του Σιδώρη, αποσόβησαν τον κίνδυνο. Αυτή η φάση, μαζί με ακόμη μία που ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα, με τον Χατζηστεφάνου να σουτάρει μέσα από την περιοχή πάνω στα σώματα των αμυντικών, ήταν και οι τελευταίες επικίνδυνες που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι μέχρι την λήξη. 
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού και τον Εθνικό εμφανώς να υπολείπεται δυνάμεων και να προσπαθεί με αμυντική τακτική να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα και τον χρόνο, η ομάδα της Πέλλας βρίσκοντας ψυχικά και σωματικά αποθέματα πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα πυκνώνοντας τις γραμμές της, πίεσε, κέρδισε μονομαχίες, έτρεξε τους κουρασμένους φιλοξενούμενους, αλλά αυτό συνέβη μόνο στα 3/4 του γηπέδου, χωρίς παραγωγή απειλητικών και επικίνδυνων φάσεων. Ο καλοστημένος και έμπειρος μεσοαμυντικά Εθνικός, έκλεισε όλους τους διαδρόμους στους γηπεδούχους, που προσπάθησαν μεν, αλλά δεν έβρισκαν τρόπους να απειλήσουν το τέρμα του Καμπαλή, με την μπάλα να απομακρύνεται με κάθε τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση από τους αμυντικούς. Μία και μοναδική σοβαρή ευκαιρία για την μέτρια Πέλλα σε όλο το 90λεπτο, με τον Μπουράκη μετά από σύγχιση στην άμυνα των φιλοξενουμένων στο 85' από το ύψος περίπου της μικρής περιοχής και λίγο δεξιά, να σουτάρει δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Εθνικού, άουτ. Το τελικό σφύριγμα, βρήκε δίκαιους νικητές και ιδιαίτερα ευχαριστημένους τους φιλοξενούμενους και λογικά «μετεξεταστέους» και με αυτοκριτική διάθεση τους γηπεδούχους. 
Πολύ καλή η διαιτητική τριπλέτα Ταγκαλίδη, Δέλλιου και Τετραγώνη(κι ας διαφωνούν πολλοί μαζί μου αν κρίνω απ' όσα άκουσε αυτή από την εξέδρα), με μια μικρή ένσταση για τις καθυστερήσεις και τον πειθαρχικό έλεγχο, θεωρώντας λίγο τον έξτρα χρόνο για το μέγεθος και τη συχνότητα των διακοπών στο δεύτερο ημίχρονο, όπως και ότι μερικά υπέρμετρα δυνατά μαρκαρίσματα έμειναν ατιμώρητα.
►Μια ολιγόλεπτη διακοπή λίγο πριν το τέλος με είσοδο φιλάθλων στο γήπεδο για διαμαρτυρία προς τον διαιτητή και προς τον τερματοφύλακα του Εθνικού, δεν αντέχει σε κανένα σοβαρό σχολιασμό, παρά μόνο ότι ήταν εις βάρος της ομάδας μας και αγωνιστικά για όσους δεν το κατάλαβαν, εκτός των άλλων αυτονόητων ή ανόητων που μπορεί να προσθέσει κανείς για τέτοιες οπαδικές συμπεριφορές άλλων εποχών, σε χρονικό σημείο που ήταν καλύτερη και προσπαθούσε να ισοφαρίσει τον αγώνα! Με άμεση παρέμβαση της διοίκησης το περιστατικό δεν είχε συνέχεια... Αυτή η ανώριμη ασχήμια, το μόνο που μπόρεσε να πετύχει, ήταν να χρεώσει ακόμη μία «ήττα» εκτός της αγωνιστικής, σήμερα στην ομάδα μας.
►Αρκετός ο κόσμος στο γήπεδο, όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο με τις φετινές φιλοδοξίες των δύο ομάδων.
►Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα μας φιλοξενείται στους Γαλατάδες, ενώ ο Εθνικός στον Άγρα.
Οι συνθέσεις
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Μπουράκης, Τανταλίδης, Πλιόγκας, Βασιλάκογλου(Πρέτσι 78'), Παπαδόπουλος Γ., Καμπούρης, Καρατζιάς, Μπρατσούδης, Κατσαμακτσής(Πολυχρονόπουλος 58'), Βογιατζής(Μαλλόλι 66').
Εθνικός Γιαννιτσών(Μητσάκης): Καμπαλής, Γρηγοριάδης, Ιορδανίδης, Πετρίδης(Αναστασιάδης 90'), Γουστέρης, Γκογκολούδης, Σιδηρόπουλος(Παπαδόπουλος Χ. 74'), Ζαμίδης, Σιδώρης(Σιαματάς 82'), Χατζηστεφάνου, Σιδέρης.
Μια προσφορά
 





Δεν υπάρχουν σχόλια: