Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Παρουσίαση-ενημέρωση των μεταβολών των κανόνων ποδοσφαίρου της σεζόν 2019 - 2020

Η ΕΠΣ Πέλλας σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαιτησίας κάνει μία αξιόλογη  προσπάθεια για να ενημερώσει όλους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου (Διαιτητές – προπονητές – παίκτες – φιλάθλους – δημοσιογράφους) για τις μεταβολές στους κανόνες ποδοσφαίρου, που ισχύουν με την έναρξη της ποδοσφαιρικής χρονιάς 2019 – 2020.
Έτσι μετά από πρόσκληση του Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας ορίστηκε συνάντηση και παρουσίαση των μεταβολών των κανόνων ποδοσφαίρου στην Πέλλα, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, στο Καφέ Βεγγέρα στην κεντρική πλατεία. Οι παρευρισκόμενοι ποδοσφαιριστές, προπονητής και παράγοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον ίδιο τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, κ. Δαμιανό Καρακελίδη, ο οποίος απόλυτα συνεπής μετά χαράς αποδέχθηκε για ακόμη μία χρονιά την πρόσκληση του συλλόγου, παραβρέθηκε, παρουσίασε και ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια, απαντώντας παράλληλα σε όλες τις απορίες για τις μεταβολές στους κανονισμούς τη φετινή αγωνιστική περίοδο.
Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο άθλημα στον πλανήτη. Παίζεται σε κάθε χώρα και σε πολλά διαφορετικά επίπεδα (επαγγελματικά, ερασιτεχνικά κλπ). 
Οι Κανόνες του Παιχνιδιού είναι οι ίδιοι σ’ όλο τον κόσμο από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA έως σε ένα παιχνίδι μεταξύ μικρών παιδιών που παίζεται στο πιο απομακρυσμένο χωριό. Το ότι οι ίδιοι Κανόνες εφαρμόζονται σε κάθε παιχνίδι, σε κάθε συνομοσπονδία, χώρα, πόλη και χωριό σε όλο τον κόσμο είναι μια σημαντική δύναμη που πρέπει να διατηρηθεί. Αυτό είναι επίσης μια ευκαιρία η οποία πρέπει να αξιοποιηθεί για το καλό του ποδοσφαίρου, παντού. Το ποδόσφαιρο πρέπει να έχει Κανόνες που να το διατηρούν «δίκαιο» καθώς το κρίσιμο στοιχείο της ομορφιάς του «πανέμορφου παιχνιδιού», είναι η αντικειμενικότητά του-αυτό είναι ένα ζωτικής σημασίας χαρακτηριστικό του «Πνεύματος» του παιχνιδιού. 
Οι καλύτεροι αγώνες είναι εκείνοι στους οποίους ο διαιτητής σπανίως χρειάζεται καθώς οι παίκτες παίζουν με σεβασμό ο ένας προς τον άλλο, με σεβασμό προς τους αξιωματούχους του αγώνα και τους Κανόνες. Η ακεραιότητα των νόμων και οι διαιτητές που τους εφαρμόζουν πρέπει πάντα να προστατεύονται και να είναι σεβαστοί. Όλοι αυτοί που έχουν πόστα-θέσεις (στιςομάδες), ειδικά οι προπονητές και οι αρχηγοί των ομάδων, έχουν σαφή ευθύνη στο παιχνίδι με το να σέβονται τους αξιωματούχους του αγώνα και τις αποφάσεις τους. 
Ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Πέλλας, κ. Δαμιανό Καρακελίδη, που ανταποκρίθηκε άμεσα ικανοποιώντας το αίτημά του συλλόγου για ενημέρωση. 
Για τις  μεταβολές που ήδη εφαρμόζονται και οι απόντες μπορούν να ενημερωθούν διαβάζοντας παρακάτω τα κείμενα που ακολουθούν στα σχετικά λινκ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: