Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Ολυμπιακός Γαλατάδων - Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας (0-1)2-2. Μέγας... χορηγός βαθμών!

Μαθήματα το πως μπορούν να χαθούν εύκολα βαθμοί, παρέδωσε σήμερα ο Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας στο γήπεδο των Γαλατάδων, με τον τοπικό Ολυμπιακό να τα βάζει στο τέλος με την τύχη του που έχασε ένα τρίποντο  που φαινόταν να έχει στο τσεπάκι του...
Μετά το πρώτο αναγνωριστικό 15λεπτο, η όχι και τόσο πειστική Πέλλα, μπορεί να πήρε την κατοχή και να υπερείχε εμφανώς σε όλους τους χώρους, τις ευκαιρίες όμως τις δημιουργούσαν οι γηπεδούχοι, παίρνοντας αφορμές από ατομικά λάθη της φιλοξενούμενης ομάδας... Σέλγκου, Λιτοβολής, Μάλαμας και Καπουσούζης είχαν τις πιο αξιοσημείωτες. Η φιλοξενούμενη που άνοιξε το σκορ στο 20ο λεπτό μετά από μπαλιά του Μπουράκη και εξαιρετική κεφαλιά του Πλιόγκα που πρόλαβε αμυντικούς και τερματόφυλακα, είχε την ευκαιρία του αγώνα να «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι, όταν σε μοναδικό τετ α τετ του Μαλλόλι μετά από πάσα του Μπρατσούδη, ο ποδοσφαιριστής της Πέλλας απέναντι από τον Ντιούδη, έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, άουτ! Το ημίχρονο τέλειωσε με προηγούμενη την Πέλλα και τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται σε δύο περιπτώσεις για πέναλτι που όμως δεν υπήρξαν ποτέ, όπως φαίνεται κι από το βίντεο...
Στο δεύτερο ημίχρονο το γήπεδο έγειρε, με την Πέλλα να έχει καθολική κατοχή και να κλείνει τους γηπεδούχους στο μισό γήπεδο, αλλά δίνοντας την αίσθηση ότι το δεύτερο γκολ θα ερχόταν μόνο του, αλλά όπως και στο πρώτο ημίχρονο και αρκετά δικαιώματα στους γηπεδούχους να ψάξουν τη ισοφάριση. Ισοφάριση που κατάφεραν στο 55', όταν ο Σέλγκου με ένα σουτ από το «σπίτι του», έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Δομουκτσίδη. Η Πέλλα που ενέτεινε την πίεση της μετά το γκολ, έχασε πολλές ευκαιρίες με τους Βογιατζή, Μπρατσούδη, Κατσαμακτσή και Πολυχρονόπουλο και το πλήρωσε στο 90', όταν ο Καπουσούζης που είχε προειδοποιήσει ακόμη μία φορά νωρίτερα όταν ο Δομουκτσίδης απομάκρυνε σουτ με τα πόδια, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα βάζοντας τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ και πολύ κοντά σε μια ανέλπιστη νίκη. Η Πέλλα διαμαρτύρεται έντονα για φάουλ του σκόρερ στη συγκεκριμένη φάση, πάνω στον τερματοφύλακα της Δομουκτσίδη. Διαμαρτυρία που επέφερε και την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων... Το ματς όμως δεν είχε τελειώσει, αφού στο τρίτο λεπτό από τα τέσσερα των καθυστερήσεων που υπέδειξε ο κ. Σιδηρόπουλος, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Ντιούδης, με άτσαλη αντίδραση, ανέτρεψε τον Κατσαμακτσή μέσα στην μικρή περιοχή, που είχε προλάβει να «τσιμπήσει» την μπάλα από πάσα κεφαλιά του Στάγκου. Το πέναλτι υπέδειξε αμέσως ο ρέφερι της αναμέτρησης, με τον Τανταλίδη να το εκτελεί εύστοχα και σώζει έτσι τον βαθμό για την Πέλλα.
Δικαιολογίες δεν υπάρχουν για την φιλόδοξη και όχι πειστική και σήμερα Πέλλα, ούτε κάποιες απουσίες, ούτε οι τρεις αναγκαστικές αλλαγές... Εμφανίστηκε επιπόλαια, απείθαρχη, ασύμβατη και αδιάβαστη με κακή διαχείριση μέσα στο παιχνίδι και για ακόμη μια φορά φυσιολογικά το πλήρωσε κι έμεινε μεταξεταστέα. Φέρνει μνήμες από το περσινό προβληματικό ξεκίνημα με το «εύκολο» πέταμα βαθμών, με την διαφορά πλέον από την κορυφή να είναι ήδη πέντε βαθμούς. Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που μπορούσε και το έκανε αρκετά καλά και δικαίως μπορεί να αισθάνεται αδικημένος αγωνιστικά, όταν έχασε την νίκη στο προτελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, άσχετα αν δεν είχε και δεν θα μπορούσε να έχει παράσταση νίκης, τόσο πριν όσο και στην εξέλιξη του αγώνα.
Με εξαίρεση την επίμαχη φάση του δεύτερου γκολ των γηπεδούχων που σηκώνει συζήτηση για το ποια είναι η «παραβατική» επαφή πάνω στον τερματοφύλακα εντός μεγάλης περιοχής αλλά μέχρι εκεί, άριστη η διαιτησία των κ.κ. Σιδηρόπουλου, Αδραμάνη και Τσαλκάνη.
►Άριστη η φιλοξενία των ανθρώπων του Ολυμπιακού Γαλάταδων
►Στον ποδοσφαιριστή της Πέλλας Καμπούρη που σε μια μονομαχία τραυματίσθηκε και αντικαταστάθηκε με κάταγμα σε δάχτυλο του δεξιού χεριού, τοποθετήθηκε νάρθηκας στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών κι επέστρεψε στο σπίτι του.
►Την επόμενη αγωνιστική η Πέλλα υποδέχεται την Ελπίδα Έδεσσας και οι Γαλατάδες φιλοξενούνται στη Νέα Τραπεζούντα από τον Εθνικό.
Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός Γαλατάδων(Λιτοβολής): Ντιούδης, Φουρεράι, Σαρτίνας Δ.(Σαρτίνας Α. 68'), Βερβελές, Καπουσούζης(Σιδέρης 90'), Λιτοβολής, Ντόνας, Σέλγκου(Χαραλαμπίδης 77'), Νιοράτζε, Μάλαμας(Καρπάτσης 63')), Αντωνίου.
Π.Α.Σ. Μ.Α. Πέλλας(Χαρπίδης): Δομουκτσίδης, Μαλλόλι(Στάγκος 77'), Τανταλίδης, Πλιόγκας, Καμπούρης(Παναγιωτέλης 55'), Καρατζιάς, Μπουράκης, Βογιατζής(Κατσαμακτσής 72'), Πολυχρονόπουλος, Μπρατσούδης, Παπαδόπουλος(Τοπάλης 29').
Μια προσφορά






Δεν υπάρχουν σχόλια: