Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη, έως τις 28/2 τα υπομνήματα

Το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League έδωσε διορία έως την προσεχή Παρασκευή (28/2) για την κατάθεση υπομνημάτων, στο θέμα με την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι απόφαση δεν θα εκδοθεί νωρίτερα, ενώ λόγω του όγκου τους το πιθανότερο είναι η απόφαση να ανακοινωθεί ίσως και μετά την Καθαρά Δευτέρα.
Η εκδίκαση ενώπιον του αθλητικού δικαστή, συγκεκριμένα της πρωτοδίκη Μαρίας Φραγκιά, ολοκληρώθηκε ύστερα από περισσότερο από τέσσερις ώρες και στη διάρκειά της δεν έλειψαν οι εκατέρωθεν αντεγκλήσεις κι εντάσεις. Η κυρία Φραγκιά διευκρίνισε ότι δεν έχει αποφασίσει αν θα μπει στην ουσία της υπόθεσης, όπως και αν θα κάνει δεκτές τις πρόσθετες παρεμβάσεις.
Οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη ζήτησαν από την έδρα να μπει στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή να την εκδικάσει εκκινώντας τη διαδικασία από την αρχή, ενώ Ολυμπιακός και ΑΕΛ, που παρενέβη υπέρ των «ερυθρολεύκων», ζήτησαν να επιβληθούν άμεσα οι ποινές που προβλέπονται μετά το πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Οι σύλλογοι της βόρειας Ελλάδας υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ τους, ισχυρισμό τον οποίο προσπάθησε να καταρρίψει η πλευρά του Ολυμπιακού, όπως και η ΑΕΛ, ενώ η ΠΑΕ Πανιώνιος δεν παρέστη στη σημερινή διαδικασία.
Οι νομικοί εκπρόσωποι της πειραϊκής ομάδας ανέλυσαν τη διασύνδεση μεταξύ των δύο ΠΑΕ, εστιάζοντας στο ρόλο του Ιωάννη Καλπαζίδη και των εταιρειών RFA, VIALAND (και όχι μόνο), για να καταλήξουν με την εκτίμηση πως βάσει των στοιχείων προκύπτει σχέση εξάρτησης και ως εκ τούτου πρέπει να επιβληθούν ποινές στις δύο ομάδες, που βάσει ΚΑΠ είναι ποινή υποβιβασμού.
Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια, ο οποίος υπογράμμισε ότι δεν είναι αρμοδιότητα του πειθαρχικού οργάνου της Λίγκας να μπει στην ουσία της υπόθεσης, καθώς το πόρισμα της Ε.Ε.Α. είναι δεσμευτικό κι εκτελεστέο, κατά συνέπεια η έδρα θα πρέπει απλώς να επιβάλει τις ποινές που ορίστηκαν στο εν λόγω πόρισμα και να μην ξανανοίξει την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: