Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης: Διεθνής κινητοποίηση κατά φασισμού και του ρατσισμού

21 ΜΑΡΤΗ, ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, 12ΜΕΣ
  • Διώξαμε τα ΜΑΤ από τα νησιά, συνεχίζουμε ασυμβίβαστα για να τσακίσουμε τη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ
  • Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες στα νησιά, τις πόλεις και τις γειτονιές μας!
  • Ανοικτά σύνορα, όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες!
  • Απελάστε τώρα τον Μητσοτάκη! Στη φυλακή οι νεοναζί!
Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να τρομοκρατήσει τους νησιώτες της Λέσβου και της Χίου και τρομοκρατημένη η ίδια ανακάλεσε την επιχείρηση απόβασης των ΜΑΤ. Αποχώρησε από τα νησιά ταπεινωμένη και με την ουρά στα σκέλια. Τώρα ο Μητσοτάκης δαιμονοποιεί τους πρόσφυγες, ότι δήθεν θα φέρουν τον κορονοϊό, από το Ιράν και το Αφγανιστάν, και απαιτεί εντατικές περιπολείες για να θωρακίσουν τα σύνορα, και να αποκλείσουν τις βάρκες των προσφύγων.
Σε αυτή την κυβέρνηση που οργάνωσε απόβαση των ΜΑΤ και ξεδίπλωσε ένα όργιο τρομοκρατίας για να αντιμετωπίσει την Γενική Απεργία των Εργατικών Κέντρων και των παραρτημάτων της ΑΔΕΔΥ, την μαζική εξέγερση στους δρόμους, τα βουνά και τα χωριά χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίας, δεν είναι ώρα να της δώσουν σωσίβιο οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές με συμβιβασμούς που θα οδηγήσουν στο να συνεχιστούν τα έργα για να φτιαχτούν φυλακές προσφύγων στα νησιά ή σε ακατοίκητες βραχονησίδες. Ώρα να ανακαλέσει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις επιτάξεις γης για την ανέγερση φυλακών στα νησιά! Ώρα να πάρει πίσω τον ρατσιστικό νόμο κατάργησης του ασύλου που ψήφισε μαζί με τον φασίστα Βελόπουλο.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να λέει ψέματα και να προωθεί μια μισανθρωπική ρατσιστική πολιτική εξόντωσης των προσφύγων, των κατατρεγμένων των πολέμων, της πείνας, της κλιματικής καταστροφής και των δικτατοριών. Έφτασαν να κινδυνολογούν για τον “κορονοϊό που θα φέρουν οι λαθροεισβολείς πρόσφυγες από την Τουρκία” την ώρα που προσγειωνόταν ασθενής-φορέας με αεροπλάνο από το Μιλάνο! Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να επιβάλει ότι δεν μετακινούνται οι πρόσφυγες από τα νησιά, αλλά φυλακίζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, προχωράνε οι απελάσεις μαζικά και απωθούνται με πλωτούς φράχτες στα σύνορα. Είναι η πολιτική που μετράει 20.000 νεκρούς στο Αιγαίο και την Μεσόγειο, μωρομάνες, παιδιά και βρέφη που πνίγονται ή καίγονται ζωντανοί στις Μόριες.
Η πολιτική της κυβέρνησης τροφοδοτεί την ρατσιστική και εθνικιστική υστερία που επιχειρούν να καλλιεργήσουν οι αποτυχημένοι πολιτικάντηδες της Δεξιάς, ανοίγοντας τον δρόμο στους νεοναζί να ξαναβγούν στους δρόμους. Την εισβολή στα νησιά την κάνανε τα ΜΑΤ του Μητσοτάκη, και οι εθνικιστές αποπροσανατολίζουν ουρλιάζοντας κατά των προσφύγων. Οι μαζικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων δεν τους άφησαν χώρο να πατήσουν πουθενά. Η θέση των νεοναζί είναι στη φυλακή. Η ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής πλησιάζει και θα δουν την πόρτα της φυλακής να ανοίγει.Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και κλιμακώνουμε για να βάλουμε τέλος στον ρατσιστικό νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ που ανοίγει τον δρόμο στους φασίστες.
Απαιτούμε να ναυλωθούν τώρα καράβια για την άμεση μετακίνηση των προσφύγων από όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των νησιών. Οι πρόσφυγες να πάρουν άσυλο και χαρτιά για να μπορούν να ζουν στις πόλεις και τις γειτονιές που επιλέγουν, και όχι να γίνονται μπαλάκι στις ρατσιστικές πολιτικές “διασποράς, κατανομών και ποσοστώσεων” του Πατούλη και των Δημάρχων της ΝΔ.
Να γίνουν τώρα μαζικές προσλήψεις σε Δήμους, νοσοκομεία και σχολεία για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες όλων, να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου και στις ΜΚΟ.
Διεκδικούμε να μη φτιαχτεί κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου σαν και αυτά που επιχειρούν να φτιάξουν στα νησιά.
Να κλείσουν όλες οι Μόριες και οι Αμυγδαλέζες.
Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα, όχι πλωτούς φράκτες και FRONTEX, και κατάργηση της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
Όλοι και όλες ενωμένοι συνεχίζουμε στον δρόμο που άνοιξε η εξέγερση στη Λέσβο και τη Χίο.
Κλιμακώνουμε με τη μεγάλη διεθνή κινητοποίηση στις 21 Μάρτη κατά του ρατσισμού και του φασισμού, με συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου, 12 μες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: