Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Απορρίφθηκε η καταγγελία Ολυμπιακού για ΠΑΟΚ, Ξάνθη

Απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Super League η καταγγελία του Ολυμπιακού κατά των ΠΑΟΚ και Ξάνθης, μετά την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια για την απόφαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού.
Στη διάρκεια της σημερινής (25/02) συνεδρίασης των μελών του συνεταιρισμού ένα από τα θέματα που απασχόλησε τη διοργανώτρια αρχή ήταν και η καταγγελία των Πειραιωτών μετά την απόφαση των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθης να προσφύγουν στα πολιτικά δικαστήρια γι΄ ακύρωση της απόφασης της ΕΕΑ.
Οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν την αποβολή των δύο ΠΑΕ από το πρωτάθλημα, μέχρι να αποσύρουν τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια, βασιζόμενοι στο άρθρο 35 του ΚΑΠ, που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια, ενώ προβλέπει εκτός από την επιβολή προστίμου και την αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί.
Το αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όμως, απορρίφθηκε στο διοικητικό συμβούλιο. ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ πρότειναν να παραπεμφθεί η υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο, ενώ υπέρ της απόρριψης τάχθηκαν οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Βόλος και Παναιτωλικός. Από τη διαδικασία απείχε ο Αστέρας Τρίπολης, η Λαμία απουσίαζε, ενώ λευκό ψήφισε η ΕΠΟ.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: