Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

«Μακεδονομάχοι» ξανά στο Βελλίδειο

Στράφηκαν εναντίον των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., οι οποίες ψήφισαν και εφαρμόζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα 22 χριστιανικά σωματεία, που οργάνωσαν συγκέντρωση με την ευλογία του Ανθιμου και παραληρηματικές ομιλίες.
Τύφλα να ’χουν εξωγήινοι και Ελοχίμ! Με χριστιανικό μανδύα και τις ευλογίες του υπερήλικα μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ μαζική εκδήλωση εθνικιστικού χαρακτήρα που καταφανώς είχε στόχο να πλήξει τη Συμφωνία των Πρεσπών και, όπως ομολόγησαν και ομιλητές, αποτελεί συνέχεια των «πατριωτικών» συλλαλητηρίων παρελθόντων ετών. Διοργανωτές ήταν 22 χριστιανικές οργανώσεις που φαίνεται ότι δεν φείδονται χρημάτων προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις προς την κυβέρνηση!
Οι ομιλητές
Στην πρόσκλησή τους, στρέφονταν κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κατηγορούν για «ξεπούλημα», αλλά και της τωρινής, της Ν.Δ., γιατί δεν καταγγέλλει τη συμφωνία! Ομιλητές, ένας καλόγερος του Αγίου Ορους και συγκεκριμένα ο μοναχός Μάξιμος Ιβηρίτης –άλλοτε πρωτοεπιστάτης της μοναστικής Πολιτείας– με θέμα «Μακεδονικαί αναμνήσεις και νοσταλγίαι», ο καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Ιωάννης Μάζης με θέμα «Γεωπολιτικές δυναμικές στη ΝΑ Μεσόγειο και η παράνομη μετανάστευση», ο συγγραφέας Γεώργιος Ρωμανός με θέμα «Μετέωρη στον ΟΗΕ και ακυρώσιμη η “Συμφωνία Πρεσπών” - Το δημοψήφισμα ενεργό» και ο νομικός Δήμος Θανάσουλας, με θέμα «Υπέρ του Λαού και του Εθνους».
Και τι δεν είπαν από του βήματος! Μίλησαν για τα σκοτεινά σχέδια των ισχυρών της Δύσης, για τον «πρόεδρο των βιομηχάνων της Γερμανίας - φίλο της Μέρκελ», που έχει προτείνει, λέει, να μοιράσουν την Ελλάδα σε επτά οικονομικές ζώνες (!) και γι’ αυτό μας φέρνουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ώστε η Μακεδονία να γίνει βιομηχανική ζώνη με φτηνά εργατικά χέρια, να την προσαρτήσουν σε ένα μόρφωμα που θα λέγεται Μακεδονία του Αιγαίου και, όταν τα σύνορα δεν θα παίζουν πια κανέναν ρόλο, να την κάνουν ανεξάρτητο κράτος για να την εκμεταλλεύονται!
Μίλησαν για τον βρόμικο ρόλο του Νίμιτς, που είχε εξουσιοδότηση, λέει, να διαπραγματευτεί μόνο το θέμα του ονόματος, αλλά με μυστική διπλωματία και κρυφή αλληλογραφία προώθησε μια συμφωνία που δίνει εθνικότητα, δίνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ, τροφοδοσία με αγωγούς του γειτονικού κράτους, με υψηλή τεχνολογία κ.λπ.
Τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ που έγραψε, λέει, μισή σελίδα χαιρετισμό και στην αρχή χαιρετίζει την επίλυση της διαφοράς αλλά πιο κάτω μιλάει στον πληθυντικό για διαφορές.
Αλλά και τον υφυπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που ομολόγησε, λέει, μέσω διαβημάτων του ότι οι γείτονες παραβιάζουν ήδη τη συμφωνία με αλυτρωτικά σύμβολα και κείμενα! «Πόσα άλλα πρέπει να συμβούν για να καταλάβει η σημερινή κυβέρνηση ότι αυτή η Συμφωνία έχει ήδη παραβιαστεί και είναι ήδη νεκρή;» είπαν και πρότειναν να γίνει νέο δημοψήφισμα που θα οδηγήσει στην ακύρωσή της! Την πρόταση οι... ανησυχούντες πατριώτες χριστιανοί υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και ρυθμικά συνθήματα, όπως: «Ελλάς γερά να βάλουμε φωτιά, να κάψουμε μαζί τη συμφωνία αυτή, την προδοτική».
Σε αυτό το πνεύμα, ο Αγιορείτης μοναχός Μάξιμος ζήτησε από τη σημερινή κυβέρνηση να σεβαστεί τη βούληση του ελληνικού λαού, αφού, σύμφωνα με τον συγγραφέα Γεώργιο Ρωμανό, το 70-80% των Ελλήνων δεν θέλει τη συμφωνία, ενώ ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης δήλωσε πως «η σημερινή δεν είναι μια συγκέντρωση που θα αλλάξει τα πράγματα, αλλά μια αλυσίδα τέτοιων συγκεντρώσεων θα ενεργοποιήσει την ελληνική κοινωνία απέναντι σε εθνικά ζητήματα» και ζήτησε την ενεργοποίηση του σχεδίου των μαζικών απελάσεων μεταναστών που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.
Στη χθεσινή εκδήλωση των 22 χριστιανικών σωματείων, σύμφωνα με τους διοργανωτές, βρέθηκαν περίπου 4 χιλιάδες άτομα, ανάμεσά τους μάνες με βρέφη στα καροτσάκια τους αλλά και ολόκληρες σχολικές χορωδίες!
Η αντισυγκέντρωση
Περίπου μία ώρα νωρίτερα, πολύ κοντά στον χώρο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε αντισυγκέντρωση, κάτω από ισχυρά αστυνομικά μέτρα. Περίπου 300 άτομα από τον αντεξουσιαστικό χώρο σήκωσαν πανό που έγραφε «Τα σώματά μας δε θα γίνουν ούτε μηχανές αναπαραγωγής του έθνους, ούτε αναλώσιμο υλικό για τα κανόνια των πολέμων τους». Σε σχετική ανακοίνωσή τους ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Η εκκλησία, συντασσόμενη με τις αστικές, μιλιταριστικές, πολιτικές γραμμές της εποχής, ψάχνει τρόπους να μας πείσει πως πρέπει να μισούμε τους αλλόθρησκους, τους αλλοεθνείς, τους ομοφυλόφιλους, να μην κάνουμε εκτρώσεις, να σιωπούμε μπροστά στην εκμετάλλευσή μας, επειδή είναι δύσκολη στιγμή για το έθνος, να ετοιμαζόμαστε να πεθάνουμε σε κάποια μελλοντική πολεμική σύρραξη». Η αντισυγκέντρωση ήταν απολύτως ειρηνική και εξελίχθηκε σε πορεία προς την αντίθετη κατεύθυνση από τον χώρο της εκδήλωσης.
 
Νίκος Φωτόπουλος
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: