Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Χορηγία εξοπλισμού για τον Φιλοζωικό Σωματείο Πέλλας «Αγάπη για τα ζώα» από την Π.Ε. Πέλλας

Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι και υπηρεσίες που υποστηρίζουν τις δράσεις και τις προσπάθειες εθελοντικών ομάδων. Το Φιλοζωικό Σωματείο Πέλλας «Αγάπη για τα ζώα» δεν συμπλήρωσε ούτε ένα χρόνο ζωής, αλλά το αγκάλιασαν πολλοί εθελοντές με αποτέλεσμα να κερδίζει καθημερινά τον στόχο του προστατεύοντας αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα, δίνοντας αγώνα για την ευζωία και σωτηρία τους από την εγκατάλειψη ή την κακοποίηση.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες με την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και την προϊσταμένη κ. Παναγιώτα Μπαλάσκα, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να παραλαμβάνουμε εξοπλισμό απαραίτητο για την λειτουργία του συλλόγου και των εθελοντών μελών μας. Μια πολύ σημαντική χορηγία για την δύσκολη καθημερινότητα της περισυλλογής, περίθαλψης και στείρωσης ζώων.
Ευχαριστούμε τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Τζαμτζή για την ανταπόκριση και υποστήριξη στον σύλλογό μας και την προσφορά του τόσο σημαντικού για μας εξοπλισμού στην παροχή του έργου μας. Η παραλαβή έγινε από την Πρόεδρο του συλλόγου Βιβή Παπαδοπούλου και το μέλος του ΔΣ Γιώργο Δάρτση. Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε πως τα αδέσποτα σκυλιά (κυρίως) δεν πέφτουν από τον ουρανό. Κάποιος τα έκανε αδέσποτα. Αυτός δεν σέβεται όλους τους υπόλοιπους, αυτός είναι η αιτία του προβλήματος και αυτός θα πρέπει να τεθεί υπόλογος για τις πράξεις του. Τα αδέσποτα δεν φταίνε για την κατάσταση στην οποία βρέθηκαν, προσπαθούν απλά να επιβιώσουν.
Αξίζει να επισημάνουμε πως ο σύλλογος μας πραγματοποίησε μέσα σε λίγους μήνες, περισσότερες από 50 υιοθεσίες (φυσικά δωρεάν) με υποχρέωση του νέου ιδιοκτήτη στην τοποθέτηση τσιπ για την καταγραφή του ζώου. Ευχαριστούμε σε όλον αυτό τον αγώνα (υιοθεσιών, περίθαλψης, στείρωσης και θεραπείας) τους συνεργαζόμενους με τον σύλλογο μας κτηνιάτρους του δήμου Πέλλας. Επισημαίνουμε πάντα, πως η απόφαση υιοθεσίας ενός ζώου είναι σημαντική και υπεύθυνη πράξη. Αν αποφασίσετε να πάρετε ένα ζωάκι στο σπίτι σας, επιλέξτε ένα αδέσποτο. Είναι πολύ ουσιαστικό να βοηθήσετε ένα ζώο να ξεφύγει από τον δρόμο ή κάποιο καταφύγιο. Τα ζώα θέλουν φαγητό και νερό....μα πιο πολύ θέλουν χάδι και αγάπη.
Και μη ξεχνάτε να αφήνετε ένα κουπάκι δροσερό νερό έξω από την πόρτα σας. Τα ζώα δεν μπορούν να σας πουν ότι διψάνε. Βιώνουν δύσκολα την έλλειψη νερού ειδικά το καλοκαίρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: