Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Εμείς εδώ βλέπουμε κατάματα τον «λύκο», ο ΕΟΔΥ ψάχνει αλλού για «πατημασιές»...

Κι ενώ στην Πέλλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι γνωστά ήδη κατά την διάρκεια της εβδομάδας και ο κόσμος βοά για διασπορά στον τοπικό πληθυσμό και όχι μόνο, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με την κινητή μονάδα του δεν έλαβε καμία «άνωθεν εντολή» για άμεση δράση και αναλίσκεται εδώ και αρκετές μέρες και για το ίδιο ακριβώς χρονικά διάστημα, σε προληπτικούς ελέγχους(!!!) για κορονοϊό στους εργαζομένους του δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά! 
Καμία πρόνοια και ενδιαφέρον για ιχνηλάτηση πιθανών επαφών των κρουσμάτων εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου, καμία πρωτοβουλία και δράση για τυχαίες δειγματοληψίες στον πληθυσμό της Πέλλας που είναι ανάστατος και όλοι αλληλοκοιτάζονται μεταξύ τους με καχυποψία και επιφύλαξη, όταν ήδη είναι γνωστό, ότι τα 3 μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μέχρι να εξεταστούν και να διαπιστωθεί ότι έχουν προσβληθεί, είχαν πάρα πολλές επαφές μέσα κι έξω από τον οικισμό. Και μάλιστα το τρίτο και τελευταίο χρονικά επιβεβαιωμένο κρούσμα, που δεν είχε καμία σχέση με τον φερόμενο ως «ύποπτο» διασποράς κορονοϊού γάμο της Θεσσαλονίκης, από προσωπική ατομική, οικογενειακή και συλλογική ευθύνη, έσπευσε από μόνο του να ζητήσει την διεξαγωγή ελέγχου και τεστ. 
Φανταστείτε την οργάνωση του συστήματος υγείας και γενικότερα της κρατικής μηχανής και όλων των σχετικών φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην χώρας μας, όταν δεν κάνουν τα απλά και αυτονόητα έχοντας εικόνα για πιθανή εστία και πόσο ασφαλείς πρέπει να αισθανόμαστε ως πολίτες, βλέποντας αυτή την προχειρότητα, την ανικανότητα και την ανευθυνότητα των «υπευθύνων», που επικαλούμενοι το «εμβόλιο-φιλότιμο», τα «ρίχνουν» όλα στην εμφάνιση χαλαρότητας και την απουσία ατομικής ευθύνης. Σίγουρα κανείς δεν αντιλέγει ότι δεν πρέπει αυτά να συμβαίνουν σε κανέναν μας, όμως μόνο επικουρικά και προληπτικά, όταν ο κρατικός μηχανισμός έχει κάνει πρώτος απ' όλους το καθήκον του!
Και μέσα σε όλα αυτά, κι ενώ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μόλις λίγα χιλιόμετρα πιο δίπλα «αγρόν αγοράζει», κι αδυνατεί να αντιληφθεί ότι ο «λύκος» βρίσκεται εδώ και μέρες στην Πέλλα και όχι ευτυχώς ακόμη στα Γιαννιτσά, σήμερα εμφανίστηκε ένα άλλο κλιμάκιο αυτό της ΕΛ.ΑΣ. στην αγορά της Πέλλας, να κάνει αυτό που γνωρίζει το κράτος καλύτερα από καθετί άλλο σε ρόλο χωροφύλακα και εισπράκτορα, δηλαδή την αυστηρή αστυνόμευση για την τήρηση των μέτρων προστασίας και της χρήσης μάσκας από τους ανασφαλείς υγειονομικά και οικονομικά πολίτες και τις «τραυματισμένες» από την πολύμηνη πανδημία επιχειρήσεις, μαζί με την επιβολή των σχετικών «τσουχτερών» προστίμων προς γνώση και συμμόρφωση! Άσχετα αν η δική του ευθύνη, γνώση και συμμόρφωση, μετά από τόσο μακρά περίοδο υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, βαθμολογείται πολύ πιο κάτω από την βάση και κρίνεται το λιγότερο ανεπαρκής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: