Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Α. Λινού: Ουδέποτε εγκρίθηκε μαζική συνταγογράφηση τεστ

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, ανέδειξε τα λάθη και τις ευθύνες για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η χώρα, συμμετέχοντας στην διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε το Κόκκινο με θέμα: «Πανδημία CoViD-19 – Πώς φτάσαμε έως εδώ; Η επόμενη μέρα για τη χώρα μας», με συμμετοχή Τσίπρα και Ξανθού.
«Τα μέτρα, όπως η γενική χρήση της μάσκας, άργησαν να ληφθούν παρά τις θετικές εισηγήσεις της επιτροπής. Δεν έγινε ποτέ πλήρης αξιοποίηση της εξ αποστάσεως εργασίας, θα μπορούσε σε περιπτώσεις να έχει φτάσει στο 90%. Ουδέποτε εγκρίθηκε η μαζική συνταγογράφηση των τεστ και δεν προωθήθηκε η Α/βάθμια φροντίδα», είπε χαρακτηριστικά.
Εξήγησε δε, ότι τον μεγαλύτερο κίνδυνο προσβολής από τον κορωνοϊό των έχουν οι γενικοί και οι οικογενειακοί γιατροί. «Το 60% αυτών των γιατρών υφίσταται burn out», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ως προς τον εμβολιασμό, πρότεινε να γίνει σε μεγάλους υπαίθριους χώρους (π.χ. γήπεδα), διότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας «που θα αποδοθεί στον εμβολιασμό».
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: