Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Άνοιγμα κέντρων αισθητικής από αύριο Τρίτη

Το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και περιποίησης νυχιών ανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, από αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, όπως είχε προϊδεάσει και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδης. Βασικό επιχείρημα για τη λήψη της απόφασης, πάντως, δεν ήταν οι υγειονομικοί λόγοι τους οποίους είχαν επικαλεστεί αρχικά ως αιτία αποκλεισμού των επιχειρήσεων αυτών από το άνοιγμα της αγοράς, αλλά η πρόληψη της... μαύρης εργασίας.
Κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι από αύριο θα μπορούν να ανοίξουν και αυτού του είδους οι επιχειρήσεις.
Ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε συγκεκριμένα:
«Από αύριο το πρωί, τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα “μαύρης εργασίας” και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα, όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το Σαββατοκύριακο. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ' οίκον. Αναλυτικά στοιχεία για τους σχετικούς ΚΑΔ θα περιγράφουν με δελτίο τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αργότερα σήμερα».
Νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε το λιανεμπόριο δεν άνοιξε γιατί ο σχετικός αλγόριθμος έδειξε ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε 1.000 νεκρούς την ημέρα από τον Ιανουάριο και μετά.
Όσον αφορά τα κέντρα αισθητικής, είπε ότι έχει πειστεί ότι «και να μείνουν κλειστά, πολλές κυρίες θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών αυτών στα σπίτια τους με παράνομο τρόπο».
Προειδοποίησε πάντως ότι δεν πρόκειται να ανοίξει κάποιος άλλος κλάδος, ούτε θα αλλάξει η ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, γιατί το ρεβεγιόν «ρεβεγιόν είναι ο μεγαλύτερος τρόμος των γιατρών. Αν τους ρωτήσετε τι φοβούνται περισσότερο και από την λιανική πώληση, αυτό είναι το ρεβεγιόν».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: