Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ισπανικό φάρμακο κατά του κοροναϊού με 99% αποτελεσματικότητα

Το αντιιικό φάρμακο
Plitidepsna, το οποίο παράγεται από την ισπανική εταιρεία PharmaMar και δοκιμάστηκε σε πειραματικά εργαστήρια στη Γαλλία και τις ΗΠΑ, έδειξε μείωση κατά 99% στα ιικά φορτία SARS-CoV-2.
Τα πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα με αυτό το φάρμακο έχουν δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα και ένα προφίλ χαμηλής τοξικότητας, σύμφωνα με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του φαρμάκου στο περιοδικό Science.
Μια ομάδα ερευνητών από το νοσοκομείο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, υπεύθυνη για τα πειράματα με το νέο φάρμακο, τόνισε ότι είναι σχεδόν 100 φορές πιο αποτελεσματική έναντι των λοιμώξεων του SARS-CoV-2 σε σύγκριση με το φάρμακο Remdesivir που χρησιμοποιείται σήμερα, ανέφερε συνεργάτης του EURACTIV.
Για να συγκεντρώσει αυτά τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα, η ομάδα των επιστημόνων με επικεφαλής τον Ισπανό ιολόγο Adolfo García-Sastre συνέκρινε την αποτελεσματικότητα του Plitidepsin με το Remdesivir σε ποντίκια που μεταφέρουν τον ιό.
Η PharmaMar, μια φαρμακευτική εταιρεία που εδρεύει στη Μαδρίτη, παράγει αυτό το νέο φάρμακο με την εμπορική ονομασία Aplidina, για τη θεραπεία του πολλαπλού μυελώματος του καρκίνου του αίματος.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δεξαμεθαζόνη έχει βρεθεί ότι είναι το μόνο φάρμακο που μείωσε σημαντικά τους θανάτους που σχετίζονται με το COVID, κυρίως λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών αποτελεσμάτων.
 
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: