Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Νομοσχέδιο της ΝΔ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της COSCO

Η ΝΔ με το νομοσχέδιο που εισηγείται, καταργεί τη δημόσια αρχή που ελέγχει την COSCO και προετοιμάζει το έδαφος για την ιδιωτική πλοηγική υπηρεσία που επιδιώκει η κινεζική εταιρεία.
Την ημέρα που η COSCO είχε κληθεί να απολογηθεί στην Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα απόβλητα των πλοίων, η κυβέρνηση της αφαιρεί την αρμοδιότητα ελέγχου! Συνολικά η Ν.Δ. με τον νόμο που ψήφισε χθες αφαιρεί τις 13 από τις 15 αρμοδιότητες της ΡΑΛ! Την ίδια ώρα, η Κομισιόν με επιστολή της απειλεί την Ελλάδα με πρόστιμα για την κατάργηση της ΡΑΛ, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.
«Με φωτογραφικές και κατάπτυστες τροπολογίες το υπουργείο καταστρατηγεί την εργατική νομοθεσία για τους ναυτικούς και αφαιρεί ουσιώδεις αρμοδιότητες από την Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων» τόνισε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Νίκος Σαντορινιός.
«Το ότι η Νέα Δημοκρατία έχει παραδοθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα, το γνωρίζουμε. Το ότι η Κυβέρνηση έχει παραδοθεί στα ιδιωτικά συμφέροντα, επίσης το γνωρίζουμε. Το ότι παραδίδει, όμως, άνευ όρων, τα λιμάνια στα ιδιωτικά συμφέροντα, αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε δεκτό: Η Κυβέρνηση προχωράει σήμερα στην υφαρπαγή αρμοδιοτήτων από την Ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ). Ουσιαστικά καταργεί τη ΡΑΛ και τη μετατρέπει από Ανεξάρτητη Αρχή, σε ένα απλό γνωμοδοτικό Όργανο. Η πράξη αυτή σηματοδοτεί την πλήρη παραχώρηση της διαχείρισης των αποβλήτων, στα μονοπώλια. Η ΝΔ σήμερα, καταφανώς, προσβάλλει τους θεσμούς της Δημοκρατίας και πλήττει την αξιοπιστία του ελληνικού κράτους»
Γ. Ραγκούσης: «Ούτε υπάλληλος της Cosco δεν θα τολμούσε να εισηγηθεί αυτές τις άθλιες διατάξεις»
«Ούτε υπάλληλος της Cosco, ούτε υπάλληλος της εταιρείας που μονοπωλιακά εκμεταλλεύεται τα στερεά απόβλητα των καραβιών, δεν θα τολμούσε να εισηγηθεί αυτές τις άθλιες διατάξεις, ενάντια στην πραγματική οικονομία των λιμανιών, ενάντια στις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους», τονίζει ο Γιάννης Ραγκούσης.
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: