Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Το κρυφό σχολειό της αλληλεγγύης

«Γεύτηκαν» πρώτοι την κυβερνητική πρακτική των αστυνομικών «δράσεων» αξημέρωτα, όταν το περασμένο καλοκαίρι με καταδρομική επιχείρηση διμοιριών των ΜΑΤ τούς έκοψαν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Επιχείρησαν οι καταδρομείς να τους εξουθενώσουν με σκοτάδι. Οι ατσαλόφρακτοι αδυνατούν να εννοήσουν τις εναλλακτικές. Διά των οποίων οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ στέκονται όρθιοι οκτώ (8) χρόνια και μετέτρεψαν το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο και σε κρυφό σχολειό -μεταφορά υλοποιημένη- αλληλεγγύης. Η ΒΙΟΜΕ δεν είναι γέννημα μύθου, είναι πράξη.
Οι εργάτες αυτοί πλέοντας κόντρα σε πολεμικές και στο πέλαγος των συμβιβασμών προσέτρεξαν, αυτοβούλως, σε άλλη μια διαμαρτυρία. Και δίνουν μάθημα κριτικής (υπο)στήριξης, (αντι)στάσεων της δημοσιογραφίας (σε όσους παραμένουν ανοιχτοί στη μάθηση). Ιδού η ανακοίνωσή τους για τα γενόμενα στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης:
«Δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες για την TV100, καθώς ελάχιστες φορές έχει καλύψει τον αγώνα μας, αλλά πολύ περισσότερες προτιμούσε να λιβανίζει τον κάθε Δήμαρχο. Τελευταία είδαμε ξανά να ανασταίνονται και φαντάσματα με τον καταδικασμένο Παπαγεωργόπουλο να φιγουράρει ξανά στην Δημοτική τηλεόραση που πληρώνουμε όλοι μας. Ετσι, τα τελευταία χρόνια η TV 100 έχει δώσει περισσότερο χρόνο δημοσιότητας σε έναν εγκληματία, καταχραστή δημοσίου χρήματος, από ό,τι σε έναν αγώνα πολιτών της Θεσσαλονίκης που συνεχίζει την παραγωγή και δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Ομως παρά τις γραμμές της κάθε διοίκησης πάντοτε υπήρχαν μέσα εργαζόμενοι που παλεύανε για να μεταδίδεται η αλήθεια. Αυτό βέβαια δεν άρεσε ιδιαίτερα στον Δήμαρχο Ζέρβα και στις αρχές που έχει διορίσει. Για αυτό δεν δίστασαν να παύσουν 3 αρχισυντάκτες από τα καθήκοντά τους».
Δηλώνοντας έτοιμοι να συμμετάσχουν και σε κινητοποιήσεις, μας ξαναθυμίζουν πώς ανάβουν τα κεριά στο σκοτάδι.

Απόστολος Λυκεσάς
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: