Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

«Βυζάκια έξω λοιπόν»

Αν κάτι μ’ αρέσει σε μας τους Ελληνες είναι που νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας. Δεν εννοώ τον γείτονα, τον φίλο, τον συνεργάτη, τον άλλο που δεν τον ξέρουμε, αλλά είναι κι αυτός εργάτης σαν κι εμάς - σόρι, ξέχασα! Δεν υπάρχει πια εργατική τάξη στην Ελλάδα. Υπάρχει μόνο «μεσαία»... Μην τα πολυλέω, σαν λέω διπλανό εννοώ τον «άλλο» διπλανό. Τον εκτός ηπείρου μη σου πω. Αυτός μας κόφτει!
Και να σου τι καλά τα πηγαίνει η τάδε χώρα και κοίτα τι χάλια τα πάει η άλλη και την τρίτη την έχει φάει η μαρμάγκα, μια τέταρτη πάλι είναι και πολύ χάι, γιατί «εκεί έχουν οργάνωση, πειθαρχία, κανόνες!», τη Βόρεια Κορέα θυμήθηκε ο Κακλαμανάκης και μ’ αυτή παρομοίασε το καθεστώς τρομοκρατίας που υπάρχει στον αθλητικό χώρο που ανήκει (λες και αν ήταν σε άλλη χώρα, θα του λέγανε οι ιθύνοντες/υπεύθυνοι και για εγκληματικές πράξεις: «Ναι, παιδάκι μου. Βγες και πες τα κι εμείς μαζί σου!»). Μην τα πολυλέω, κάπως κουλουβάχατο έχει γίνει στο κεφάλι του Ελληνα το εξωτερικό και το χρησιμοποιεί αναλόγως με τα κέφια και σπάνια αναλόγως με τα στοιχεία.
Σ’ αυτό πάντως είμαστε το μοναδικό παράδειγμα: πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από τους παρατρεχάμενους της εξουσίας, με τον «βυζάκια έξω λοιπόν» Μητσοτάρχα βασικό υπεύθυνο του μοναδικού αυτού φαινομένου. Γιατροί και υγειονομικό προσωπικό, στην ουρά! Οσο για τους ρέστους, αν συνεχίσουμε με τον σημερινό ρυθμό το 2024 θ’ αποκτήσει ανοσία η Ελλάδα.
Η Σοφία Νικολάου ωστόσο θα ‘χει εμβολιαστεί (απ’ τους πρώτους έτρεξε). Ουφ, πάλι καλά!

Νόρα Ράλλη
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: