Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Πρόστιμο στους μαθητές που δεν θα επιστρέφουν γρήγορα σπίτι

Με χρηματικό πρόστιμο θα απειλούνται οι μαθητές που δεν επιστρέφουν σπίτια τους μετά το σχολείο, όπως ανέφερε την Κυριακή η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, με αφορμή το άνοιγμα γυμνασίων και Λυκείων την επόμενη εβδομάδα.
Μιλώντας στο Mega η υφυπουργός δήλωσε ότι «θα υπάρχει πρόστιμο στα παιδιά τα οποία δεν τηρούν  τους κανόνες οι οποίοι είναι κανόνες για όλο τον πληθυσμό».
Διευκρίνισε πως μετά το πέρας των μαθημάτων, τα παιδιά θα έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επιστρέφουν στο σπίτι τους, αλλά όχι απεριόριστο χρόνο.
ΣΥΡΙΖΑ: Πρόστιμα αντί ουσιαστικών μέτρων
«Σύμφωνα με σημερινή συνέντευξη της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή (MEGA), η "πολύμηνη" προετοιμασία της κυβέρνησης για την υγειονομική θωράκιση των σχολείων... συνοψίζεται σε πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές και εθελοντικό εμβολιασμό» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η επιβολή προστίμων αντί για ουσιαστικά μέτρα στα σχολεία, αποκαλύπτει ότι μοναδική σκέψη της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας είναι η καταστολή και η επίθεση στη νέα γενιά και την εκπαιδευτική κοινότητα. Την ίδια στιγμή δεν έχουν αναλάβει καμία από τις ευθύνες που τους αναλογούν ως τώρα για τις πολυπληθείς αίθουσες, τη λειτουργία των ειδικών σχολείων χωρίς κανένα τεστ, την έλλειψη εξοπλισμού για τηλεκπαίδευση, μέχρι τα σωτήρια παγουρίνο και τις κουβερτούλες.
»Ούτε σκέψη για πρόστιμα σε ανήλικους μαθητές. Ας δαπανήσουν λίγη από την ενεργητικότητά τους στο πώς τα σχολεία, που ανοίγουν τρίτη φορά όπως έκλεισαν, δεν θα ξανακλείσουν στέλνοντας εκ νέου τους μαθητές στο σπίτι».
Φίλης: Να πάρει τώρα πίσω ο πρωθυπουργός τα πρόστιμα στους μαθητές!
«Δεν έχουν τέλος οι εφευρέσεις αυταρχισμού και οι ευρεσιτεχνίες καταστολής της κυβέρνησης» τονίζει ο Νίκος Φίλης. «Τελευταία της "ανακάλυψη", τα πρόστιμα στους μαθητές που εξήγγειλε τηλεοπτικά η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή!
»Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να "μαζέψει" τους υπουργούς του και να πάρει πίσω τέτοιες ιδέες. Όπως έπραξε πριν λίγες μέρες όταν μετά την κατακραυγή, ακύρωσε τη δική του απόφαση για αύξηση των προστίμων στους απλούς πολίτες στο εξωφρενικό ποσό των 500 ευρώ. Επιτέλους, πόσοι ανασχηματισμοί χρειάζονται για να πάψει να προκαλεί αυτή η κυβέρνηση;». 
ΜέΡΑ25: Ντράπηκε και η ντροπή
Επίθεση στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις της υφυπουργού εξαπέλυσε και το ΜέΡΑ25.
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «η Κυβέρνηση μέσω της Υφυπουργού Παιδείας κ. Ζέτας Μακρή προαναγγέλλει πρόστιμα για τους ανήλικους μαθητές που δεν θα επιστρέφουν απευθείας μετά το σχολείο στο σπίτι τους. Η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, που δεν έχει λάβει ακόμα κανένα μέτρο για τα σχολεία! Ντράπηκε και η ντροπή».  
ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Ας ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα της παιδείας
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης κάλεσε την κυβέρνηση να ασχοληθεί με τα δομικά προβλήματα της παιδείας και να σταματήσει να κάνει τον χωροφύλακα.
«Πρόστιμα σε μαθητές; Μήπως να ισχύσει ο νόμος 4000 και να τους κουρεύουν στο Σύνταγμα;», διερωτάται ο κ. Χρηστίδης μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.
Και προτρέπει: «Ας ασχοληθούν με τα δομικά προβλήματα της παιδείας που διαρκώς διογκώνονται και ας σταματήσουν να κάνουν τους χωροφύλακες».
 
Πηγές: tvxs.gr, efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: