Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Χωρίς χρηματοδότηση οι αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν θα καταχωρηθούν στον «Πέλοπα»

Παρουσιάστηκε από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Πέλοπας». Η ενιαία ψηφιακή βάση καταγραφής του συνόλου των αθλητικών υποδομών της χώρας μας.
Η πλατφόρμα «Πέλοπας» είναι μια ακόμα πρωτοβουλία – σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ- του Υφυπουργείου Αθλητισμού, στο πλαίσιο της πολιτικής της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την αναγκαιότητα στήριξης, ενίσχυσης και ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της φιλοσοφίας του νοικοκυρέματος, της προσπάθειας να μπει τάξη στο αθλητικό πεδίο της χώρας μας.
Ο «Πέλοπας» θα συντελέσει στην ταχύτερη και στοχευμένη αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και στην προτεραιοποίηση των κατά τόπους αναγκών για αθλητικές υποδομές, καθώς θα υπάρχουν συγκεντρωμένες πλέον όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και τα μετρήσιμα στοιχεία για κάθε Δήμο, Δημοτική Ενότητα και Περιφέρεια.
Η ψηφιακή καινοτομία με τον «Πέλοπα» θα παρέχει ουσιαστικές πληροφορίες για τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Θα μπορούμε να γνωρίζουμε:
Την παλαιότητα της εκάστοτε αθλητικής εγκατάστασης. Τις ελλείψεις και τις πραγματικές τους ανάγκες. Τη λειτουργικότητα τους. Ποιες εγκαταστάσεις χρήζουν ανακαίνισης. Τον βαθμό προόδου ως προς την αδειοδότηση, στον οποίο βρίσκεται η εκάστοτε εγκατάσταση, άρα και τις στοχευμένες παρατάσεις που θα πρέπει να δοθούν στη συνέχεια. Και μια σειρά άλλων πολύ χρήσιμων πληροφοριών, όπως τι αθλήματα φιλοξενούν, ποια σωματεία τις χρησιμοποιούν, τι άλλες δυνατότητες έχουν, πόσο φιλικές είναι για αθλητές, αθλούμενους, ΑμεΑ, αλλά και όλους τους δημότες. Και βέβαια, όλες οι απαραίτητες πληροφορίες θα είναι προσβάσιμες από όλους: δήμους, σωματεία, παράγοντες, αθλητές, τοπικές κοινωνίες.
Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι όποιοι δήμοι δεν ανταποκριθούν και δεν καταχωρήσουν τις αθλητικές του εγκαταστάσεις στον «Πέλοπα», θα βρεθούν εκτός χρηματοδότησης.
 
Πηγή: partagoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: