Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Σία Αναγνωστοπούλου προς Μενδώνη: Ακούστε τον Σύλλογο Αρχαιολόγων για το άνοιγμα των χώρων πολιτισμού

Το επιτακτικό αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την άμεση επαναλειτουργία όλων των χώρων πολιτισμού, έφερε στη Βουλή με αναφορά της η Σία Αναγνωστοπούλου, Τομεάρχης Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.
H βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σίας Αναγνωστοπούλου κατέθεσε σε αναφορά προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, την ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με την οποία ζητούν  το άνοιγμα των χώρων του πολιτισμού, μεταξύ αυτών τους αρχαιολογικούς χώρους και τα Μουσεία της χώρας.
Όπως τονίζει:
Για περισσότερους από τέσσερις μήνες μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και χώροι πολιτισμού παραμένουν κλειστοί, οι εργαζόμενοι βιώνουν την απόλυτη επισφάλεια και το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει να επιδείξει κανένα σχέδιο ή ουσιαστικό μέτρο στήριξης – ενίσχυσης για τον πολιτισμό  και την επιστροφή στην κανονικότητα.
Το αίτημα για επαναλειτουργία αρχαιολογικών χώρων – ιδίως των υπαίθριων -, αλλά και των μουσείων της χώρας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι το πρώτο αναγκαίο βήμα για την ανάταξη του πληττόμενου πολιτισμού.
Σε μία περίοδο  που η χώρα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, οι κατ’ εξοχήν χώροι διαφύλαξης της ιστορικής μνήμης, όπως είναι τα μουσεία όλης της χώρας, πρέπει με συνεκτικά οργανωμένο και μακροπρόθεσμό σχέδιο να παραμείνουν ανοικτοί και να αναδείξουν τη ζωντανή κληρονομιά και ιστορική παράδοση του τόπου.
Δυστυχώς, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού κωφεύει συστηματικά απαξιώνοντας κάθε αίτημα των ανθρώπων του πολιτισμού και πορεύεται χωρίς σχέδιο και χωρίς καμία προοπτική.  Για έναν χώρο, όπως ο πολιτισμός, που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα καμία καθυστέρηση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί και η ολιγωρία θα αποβεί σε βάρος όλων.
 
Πηγή: left.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: