Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Ακροβασίες

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Το πήρε πάλι πάνω του η πρωθυπουργάρα μας, ή τοιουτοτρόπως αρέσκεται να αυταπατάται, και βγήκε καμαρωτός καμαρωτός στο γυαλί σε διακαναλική, πανελλήνια σύνδεση φορώντας ατσαλάκωτη λευκή πουκαμισιά και μπλε μαρέν γραβάτα, σαν βοηθός σερβιτόρου συνοικιακού ουζερί. Με ύφος μυρίων καρδιναλίων κορδώθηκε ως κληρονομικώ δικαιώματι επίγονος του Περικλή, νομίζοντας μες στην αλαζονεία του πως μπορεί να πείθει τα πλήθη, όπως άλλοτε ο Ολύμπιος εραστής της Ασπασίας την Εκκλησία του Δήμου. Τούτη τη φορά, όμως, δυστρόπησε ώς και το πρόθυμο κοινό της τιβί.
Ριψοκινδύνευσε ο ένοικος του Μαξίμου να ισορροπήσει στο λεπτό μεταίχμιο μεταξύ ορθού λόγου και παραλόγου, οπότε ντελαπάρισε σαν ατζαμής ακροβάτης που δοκιμάζει να θαμπώσει την κερκίδα εις μάτην, εκτελώντας επίφοβο νούμερο προτού απλωθεί στην αρένα το προστατευτικό δίχτυ ασφαλείας. «Πρέπει να θυσιάσουμε το Πάσχα για να κερδίσουμε το καλοκαίρι» τόνισε εν κατακλείδι στο διάγγελμά του, κάνοντας γαργάρα τις προτροπές του Νοεμβρίου «οφείλουμε να χάσουμε το φθινόπωρο για να σώσουμε τα Χριστούγεννα» που είχαν επακόλουθο τον πάνδημο αποκλεισμό στα τέσσερα ντουβάρια των σπιτιών.
Υπεροψία στο έπακρο. Διότι κατά τις ημέρες εκείνες των εορτών άνοιξε εν μέρει η αγορά με ολέθριο αποτέλεσμα τον εκρηκτικό καλπασμό του επιδημιολογικού φορτίου. Ακολούθησαν νέες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος μας καλούσε να θυσιάσουμε τις Απόκριες μπας και απολαύσουμε στο ύπαιθρο την παραδοσιακή ελληνική Λαμπρή. Κουβέντες που σημάδευαν τον γάμο του Καραγκιόζη. Στα πρόθυρα του Μαΐου οργιάζει έξω η άνοιξη, αλλά ερχομός της Ανάστασης δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Το σκοτάδι στην κοιλιά του τούνελ, αντιθέτως, γίνεται ακόμα πιο πηχτό.
Ποιος θα πιστέψει τώρα το αφελές και ανέμελο βοσκαρουδάκι που επικαλείται διαρκώς αρκούδες και λύκους. Οι απανταχού θαμώνες των περίκλειστων καφενείων, οι οποίοι βαρούν μονάχοι τα πούλια στο τάβλι αλλάζοντας γωνιά του καναπέ σε κάθε ζαριά, έχουν δίκιο βουνό να εξοργίζονται και να φασκελώνουν προς πάσα κατεύθυνση. Η συντριπτική πλειονότης καταλαβαίνει πως τα κυβερνητικά διαγγέλματα διανοίγουν ευρύχωρες τρούπες στο νερό, που καταπώς πάμε δεν πρόκειται να χαρούμε ούτε το θέρος παρά θίν’ αλός.
Αδιόρθωτο χούι του, να χρεώνει το φταίξιμο σε όλους τους άλλους εκτός απ’ την αφεντομουτσουνάρα του. Και πρώτα πρώτα στην επιτροπή των ταλαίπωρων λοιμωξιολόγων που το πάει φιρί φιρί να τους υποβιβάσει –κοτζάμ επιστήμονες με πτυχιάρες ίσαμε τρία εκτάρια το καθένα– σε σάκο του μποξ. Με το καλημέρα της Δευτέρας αρχίζουν οι διαρροές για τα επικείμενα μέτρα, μεσοβδόμαδα οι (αν)αρμόδιοι ά(χ)ριστοι των υπουργικών θώκων προβαίνουν στις τελεσίδικες ανακοινώσεις και τους βάζουν να συνεδριάζουν παρασκευιάτικα με μόνη επιλογή να επικυρώσουν τις ήδη ληφθείσες αποφάσεις. Ασε πια την αδιάλειπτη επίκληση της ατομικής ευθύνης των δύσμοιρων πολιτών, που κοντεύει να γίνει το πιο σύντομο μακάβριο και ανατριχιαστικό ανέκδοτο.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: