Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΔΣΓ: Η επιχειρούμενη περάτωση της κτηματογράφησης εν μέσω πανδημίας, αποτελεί έγκλημα σε βάρος των πολιτών των Δήμων Πέλλας και Σκύδρας

Από τις 04-04-2016 βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της κτηματογράφησης για τις περιοχές των Δήμων Πέλλας και Σκύδρας, κατά την οποία οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών έχουν κληθεί να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται άμεσα το κλείσιμο της βάσης του Γραφείου Κτηματογράφησης Πέλλας και η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών.
Δυστυχώς, η περαίωση της όλης διαδικασίας της κτηματογράφησης θα λάβει χώρα όλως βιαστικά και παρά το αναντίρρητο γεγονός, ότι χιλιάδες δικαιωμάτων δεν έχουν δηλωθεί ακόμα από τους συμπολίτες μας.
Δεν χωρεί η παραμικρή αμφιβολία, ότι κατά τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών, που ίσχυσαν σε δικαστήρια, Υποθηκοφυλακεία και τις δημόσιες υπηρεσίες λόγω του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, ήταν άκρως δυσχερής, αν όχι αδύνατη, η διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών και η δήλωση δικαιωμάτων ενώπιον του Γραφείου Κτηματογράφησης.
Τυχόν δε άμεση περαίωση της διαδικασίας κτηματογράφησης, παρά τις παραπάνω ειδικές περιστάσεις, θα έχει ως συνέπεια να ανατραπεί ο προγραμματισμός πλήθους συμπολιτών μας, που ήδη βρίσκονται σε διαδικασία τακτοποίησης των δικαιωμάτων τους με συγκεκριμένες διαδικασίες και χαμηλό κόστος, και θα εξαναγκασθούν να προσφύγουν στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα την επιπλέον καθυστέρηση, αλλά και την αδικαιολόγητη και υπέρμετρη επιβάρυνση του κόστους διεκπεραίωσης των διαδικασιών εν μέσω οικονομικής κρίσης, που πλήττει τους συμπολίτες μας ως απότοκος της υγειονομικής κρίσης. Κανείς άλλωστε δεν μπορεί να αποκλείσει το ακραίο, αλλά δυστυχώς υπαρκτό, ενδεχόμενο να κινδυνέψει η περιουσία των συμπολιτών μας.
Με απλά λόγια δηλαδή άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών εν μέσω πανδημίας, θα επιφέρει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στους κατοίκους της περιοχής και θα αποτελέσει έγκλημα σε βάρος τους, που θα κληθούν στην συνέχεια να πληρώσουν πολύ ακριβά.
Αντιλαμβανόμενοι τον κίνδυνο που διατρέχουν οι συμπολίτες μας η Νομαρχιακή Επιτροπή Τ.Ε.Ε. Ν. Πέλλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Έδεσσας και οι Συμβολαιογράφοι Γιαννιτσών – μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ζήτησαν με κοινή επιστολή τους από το Γραφείο Κτηματογράφησης Πέλλας και το Ελληνικό Κτηματολόγιο να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προς εξομάλυνση των ειδικών συνθηκών, που ίσχυσαν κατά τον τελευταίο χρόνο (και συνεχίζουν να ισχύουν), και να τοποθετηθεί κάθε σχετική ενέργεια μετά τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.
Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε σε όλους τους Βουλευτές Ν. Πέλλας και τους Δημάρχους Πέλλας και Σκύδρας, οι οποίοι, όπως έχουν πράξει στο παρελθόν ανταποκρινόμενοι θετικά σε ανάλογα αιτήματά μας, ευελπιστούμε, ότι θα προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος που διατρέχουν χιλιάδες συμπολίτες μας.
Σε αντίθετη περίπτωση είναι βέβαιο, ότι ένα ακόμα πρόβλημα προστίθεται στις πλάτες των κατοίκων της περιοχής, που τον τελευταίο καιρό δοκιμάζονται σκληρά (βλ. πανδημία, καταστροφή αγροτικής παραγωγής, κλπ).

Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Χρήστος Α. Τανάσκος






 


Δεν υπάρχουν σχόλια: