Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Όχι στην αναδιάρθρωση λέει η Super League 2 - Αυγενάκης: «Δυσάρεστη έκπληξη η ανακοίνωση της SL2-FL»

Αρνητική στην αναδιάρθρωση είναι η Super League 2 όπως προέκυψε στο ΔΣ της Ένωσης.
Στην απόφαση να μην προχωρήσει η αναδιάρθρωση, κατά πλειοψηφία, προχώρησε το ΔΣ της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (22/4).
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 – Football League υποστηρίχτηκε η αρχική θέση της Ένωσης για την διατήρηση τριών κατηγοριών SL1, SL2 και FL σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των προκηρύξεων και της κανονισμού της ΕΠΟ.
Μειοψήφησαν οι τρεις εκπρόσωποι της Football League που είναι υπέρ της αναδιάρθρωσης.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Το Δ.Σ. της Super League 2 – Football League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (με μειοψηφία των 3 εκπροσώπων της FL) αποφάσισε και εμμένει στην αρχική του θέση όπως να μην υπάρξει αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, να συνεχίσουν να υφίσταται τρεις κατηγορίες SL1, SL2 και FL με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, οι οποίες σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ δεν μπορούν να τροποποιηθούν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.
Αυγενάκης: «Δυσάρεστη έκπληξη η ανακοίνωση της SL2-FL»
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση.
Το απόγευμα της Πέμπτης είδε το φως ανακοίνωση της Super League 2-Football League, η οποία αναφέρει πώς είναι αντίθετη με την αναδιάρθρωση.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δεν άφησε αναπάντητη αυτήν την ανακοίνωση και γνωστοποίησε την αναδιάρθρωση που θα συζητηθεί στη Βουλή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΓΓΑ:
«Η, κατά πλειοψηφία, σημερινή απόφαση του ΔΣ SL2-FL, που ξαφνικά διαφωνεί με την επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (συγχώνευση της Football League με τη Super League 2 και διατήρηση από την προσεχή σεζόν μόνο δύο επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου), προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών. Η αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή:
  • ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού,
  • μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με εκπροσώπους από ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείο,
  • κατέληξε σε σχέδιο διαφάνειας και αυστηρών αναπτυξιακών κριτηρίων συμμετοχής (Μετοχικό Κεφάλαιο 250.000€, Εγγυητική Επιστολή 100.000€, δικαίωμα συμμετοχής του 50% των παικτών στις ελληνικές εθνικές ομάδες).
  • ανακοινώθηκε έγκαιρα τον Ιανουάριο,
  • υποβλήθηκε σε δημόσια Διαβούλευση τον Φεβρουάριο
  • και κρίνεται απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη για τη δημιουργία συνθηκών αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας.
Σε κάθε περίπτωση, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ανοικτό πάντοτε στον διάλογο, αναμένει με ενδιαφέρον τη σχετική συνάντηση που αιτείται το ΔΣ της SL2-FL».
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνει συνάντηση μεταξύ της SL2 και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. 
 
Πηγή: mikriliga.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: