Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Κυριακή, 25 Απριλίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Με προπαγάνδα κρύβουν την εγκατάλειψη των οδικών έργων στη Μακεδονία

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσαν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς και Χρήστος Γιαννούλης, εστιάζοντας στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και σε όσα είπε για τα μεγάλα οδικά έργα στη Μακεδονία.
Όπως αναφέρουν, από το 2017, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας 10 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις στο έργο Θεσσαλονίκη-Έδεσσα, ωστόσο «ακολούθησε η πλήρης απραξία».
Σημειώνουν ότι σήμερα «Μητσοτάκης, Καραμανλής και Τζιτζικώστας προσέφυγαν στην προπαγάνδα για να κρύψουν την πλήρη εγκατάλειψη των μεγάλων οδικών έργων και στη Μακεδονία. Και ενώ επί μεγάλο χρονικό διάστημα μοίραζαν προσδοκίες στην περιοχή για την ένταξη των αξόνων Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη στο Ταμείο Ανάκαμψης, σήμερα επιστρέφουν στην τακτική των ΣΔΙΤ, χωρίς σαφές πλαίσιο υλοποίησης των έργων, με συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν είναι όλα προπαγάνδα. Έχετε χρήματα από το 2017 και δεν ολοκληρώσατε ούτε τις απαλλοτριώσεις…»
Από το 2017, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα, 10 εκατ. ευρώ για απαλλοτριώσεις στο έργο Θεσσαλονίκη-Έδεσσα. Ακολούθησε η πλήρης απραξία.
Και σήμερα Μητσοτάκης, Καραμανλής και Τζιτζικώστας προσέφυγαν στην προπαγάνδα για να κρύψουν την πλήρη εγκατάλειψη των μεγάλων οδικών έργων και στη Μακεδονία.
Και ενώ επί μεγάλο χρονικό διάστημα μοίραζαν προσδοκίες στην περιοχή για την ένταξη των αξόνων Θεσσαλονίκη-Έδεσσα και Δράμα-Αμφίπολη στο Ταμείο Ανάκαμψης, σήμερα επιστρέφουν στην τακτική των ΣΔΙΤ, χωρίς σαφές πλαίσιο υλοποίησης των έργων, με συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις.
Ο χρόνος που χρειάζεται για τις απαλλοτριώσεις είναι μεγαλύτερος από τον χρόνο που απομένει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Τους κυρίους Μητσοτάκη και Καραμανλή μπορεί να τους ενδιαφέρει η προπαγάνδα, αλλά τους πολίτες τους ενδιαφέρει η ουσία και η αναβάθμιση των υποδομών.
Σημειώσεις:
1. Παραθέτουμε δελτίο Τύπου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ημερομηνία 11/09/2017, όπου αναφέρεται ότι: «Ο κ. Χαρίτσης […] διαθέτει 10 εκ. ευρώ για να αρχίσει το έργο ύψιστης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την κατασκευή της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, με τη χρηματοδότηση σε πρώτη φάση των απαλλοτριώσεων που απαιτούνται».
2. Επισυνάπτουμε το έγγραφο έγκριση των 10 εκατ. ευρώ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις απαλλοτριώσεις στο Θεσσαλονίκη-Έδεσσα (σ.σ.: το αίτημα της Περιφέρειας εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης τρεις ημέρες μετά την υποβολή του, όπως φαίνεται και στο σημείο 5 των σχετικών).
3. Παραθέτουμε το σημερινό δελτίο Τύπου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του οποίου δημοσιοποιείται η ομιλία Τζιτζικώστα στη σημερινή εκδήλωση και στην οποία ο περιφερειάρχης παραδέχεται ότι οι απαλλοτριώσεις δεν έχουν τελειώσει ακόμα («...διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε πόρους με τους οποίους ολοκληρώνουμε τις απαλλοτριώσεις, που ήταν βασικό προαπαιτούμενο για το έργο...»).
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: