Καλωσορίσατε στο @P e l l a - Το επώνυμο blog της Πέλλας

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021

Pfizer: Ετοιμάζει φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Aντιικό φάρμακο το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών ετοιμάζει η Pfizer. Αν οι κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ και στο Βέλγιο αποδειχτούν επιτυχείς το χάπι που προετοιμάζει η Pfizer για την πρόληψη από την Covid μπορεί να είναι διαθέσιμο για ευρεία χρήση ως το τέλος του 2021.
Το αντιιικό φάρμακο, που ονομάζεται PF-07321332, θα μπορούσε να χορηγηθεί για να εμποδίσει την σοβαρή λοίμωξη σε άτομα που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν συμπτώματα.
Περίπου 60 άτομα συμμετέχουν επί του παρόντος στην πρώτη φάση της δοκιμής της Pfizer για το PF-07321332, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Μαΐου.
Δοκιμές σε μεγαλύτερη κλίμακα
Εάν το χάπι αποδειχθεί ασφαλές θα γίνουν δοκιμές μεγαλύτρης κλίμακας με περισσότερα άτομα, ώστε να αποδειχθεί ότι σίγουρα εμποδίζει από την ανάπτυξη της Covid, κάτι που έχουν ήδη δείξει οι εργαστηριακές δοκιμές, οι οποίες κάνουν λόγο για «ισχυρή αντιική δραστηριότητα».
Σύμφωνα με την Telegraph, το συγκεκριμένο χάπι μπορεί να είναι έτοιμο προς κυκλοφορία και χρήση μέχρι το τέλος του 2021.
Το φάρμακο αυτό λειτουργεί κολλώντας σε συγκεκριμένα ένζυμα που χρησιμοποιεί ο ιός για να αναπαραχθεί και ως εκ τούτου τον αναγκάζει να σταματήσει να πολλαπλασιάζεται και, κατ’ επέκταση, να εξαπλωθεί.
Η Pfizer δεν έχει βρει στοιχεία για παρενέργειες στις δοκιμές που έχει κάνει σε ζώα και τώρα θα εξετάσει πώς επηρεάζει τους ανθρώπους, σε μια μικρή δοκιμή σε υγιείς ανθρώπους.
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: