Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Αθλητικός «αυτοματισμός»... Οι ομάδες της Football League ‘επιτέθηκαν’ σε αυτές της Super League 2!

Οι 20 της τρίτης κατηγορίας έστειλαν επιστολή στις 12 της δεύτερης με αφορμή τη (μη) αναδιάρθρωση, σε μία λίγκα που θεωρητικά έχει κοινή διοργανώτρια αρχή!
Θεωρητικά η Super League 2 και η Football League είναι «κοινές» και για αυτό άλλωστε έχουν την ίδια διοργανώτρια αρχή. Μετά όμως την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της να απορρίψει το σχέδιο αναδιάρθρωσης της πολιτείας φαίνεται πως υπάρχει «ρήγμα» στις σχέσεις τους. Δεν είναι τυχαίο πως οι 20 ομάδες της τρίτης κατηγορίας εξαπέλυσαν, μέσω επιστολής τους, δριμύ κατηγορώ εναντίον των 12 της δεύτερης και το… σήριαλ θα έχει πολλά επεισόδια.
Αναλυτικά η επιστολή:
‘Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές με κάποιες ομάδες να ξεκινάνε πόλεμο εναντίον μιας νομοθεσίας που βάζει πρώτα το καλό του ποδοσφαίρου την στιγμή που βλέπουν την άνοδο να χάνετε. Κύριοι σταματήστε να παίζετε με τη σοβαρότητα του Υπουργείου Αθλητισμού και την ύπαρξη 20 Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών της FOOTBALL LEAGUE, οι οποίες ξεκίνησαν το Πρωτάθλημα, έχοντας σαν δεδομένο το σχέδιο που αναρτήθηκε στη Διαβούλευση και το όραμα της εξυγίανσης που έθεσε ο Υπουργός.
Σας υπενθυμίζουμε ότι καμία ομάδα από εσάς τις 12 της SUPER LEAGUE 2, δεν είχε αναρτήσει οποιαδήποτε άποψη στην ανοικτή διαβούλευση του Νομοσχεδίου, αντιθέτως τώρα εμφανίζεστε υποστηρικτές του εκτρώματος ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ και με μεθοδεύσεις και κλειστές διαβουλεύσεις, προσπαθείτε να δημιουργήσετε άλλα δεδομένα.
Επίσης σας υπενθυμίσουμε ότι κατά την 41η συνεδρίαση της στις 19.8.20 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε και έστειλε αίτημα στον κ. Υφυπουργό για την κατάργηση της Football League και την διεξαγωγή της Super League 2 σε δυο ομίλους.
Οι 20 ομάδες της FOOTBALL LEAGUE σε αντίθεση με εσάς, με μηδενικά έσοδα, αποφάσισαν την έναρξη του Πρωταθλήματος, στηριζόμενες στην ανάρτηση του Υπουργού Αθλητισμού κου Λ. Αυγενάκη, στη διαβούλευση. Οι ομάδες της FOOTBALL LEAGUE επίσης, εξέφρασαν ευθαρσώς απόψεις στη διαβούλευση του Ελληνικού Κοινοβουλίου, για τη δημιουργία ενιαίας Β΄ Εθνικής Κατηγορίας 32 ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.
Επειδή τα γραπτά μένουν και έχουμε μάθει να λειτουργούμε με διαφάνεια και με σταθερές απόψεις, συνταχθείτε μαζί μας στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός καλύτερου ποδοσφαιρικού προϊόντος στην Ελλάδα’.
 
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: