Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Ανακάλυψαν δηλώσεις Τζανακόπουλου για «εκκαθαρίσεις» στο Δημόσιο

Πολιτική κόντρα ξέσπασε μετά της κατηγορίες που εκτόξευσε η Νέα Δημοκρατία κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για το Δημόσιο.
Το θέμα ξεκίνησε από τα parapolitika.gr τα οποία παρουσίασαν δηλώσεις του γραμματέα της Κουμουνδουρου, τις οποίες χαρακτήρισαν ως «απειλές» εκκαθαρίσεων στο Δημόσιο όταν επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Φθηνοί αντιπερισπασμοί
Απαντώντας η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για φθηνούς αντιπερισπασμούς από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας και σχολίασε «τα λαγωνικά της Πειραιώς, των Παραπολιτικών, του ΑΠΕ, του Πρώτου Θέματος και του iefimerida αδυνατούν να κατανοήσουν ή κάνουν πως δεν κατανοούν ότι είναι άλλο πράγμα η εκκαθάριση μηχανισμών παραεξουσίας, διαφθοράς και παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και στρατηγικών οχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων στη δημόσια διοίκηση και άλλο πράγμα οι απολύσεις δημοσίων υπάλληλων».
Η ανακοίνωση
Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ, μπροστά στην κοινωνική τραγωδία που έχει φέρει τη χώρα, προσπαθεί να δημιουργήσει φθηνούς αντιπερισπασμούς, σε συνεργασία πάντα με μπουκωμένους από τη λίστα Πέτσα "δημοσιογράφους".
Τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ αντιπερισπασμού μέσω της γνωστής μονταζιέρας είναι η δήθεν αποκάλυψη για υποτιθέμενη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική
Συμμαχία να κάνει απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και παρουσιάστηκε ως αποκλειστικό ηχητικό του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην πραγματικότητα ήταν δημόσια τοποθέτηση σε ανοιχτή εκδήλωση παρουσία και των δημάρχων της Ανατολικής Αθήνας.
Τα λαγωνικά της Πειραιώς, των Παραπολιτικών, του ΑΠΕ, του Πρώτου Θέματος και του iefimerida αδυνατούν να κατανοήσουν ή κάνουν πως δεν κατανοούν ότι είναι άλλο πράγμα η εκκαθάριση μηχανισμών παραεξουσίας, διαφθοράς και παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και στρατηγικών οχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων στη δημόσια διοίκηση και άλλο πράγμα οι απολύσεις δημοσίων υπάλληλων. Λογικό, καθώς η ΝΔ φαίνεται ότι θέλει να ξεχάσει πως αυτή ήταν η κυβέρνηση που, όχι μόνο προχώρησε σε απολύσεις, αλλά υπερασπίστηκε μέχρι τέλους την πολιτική "μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις" . Μία πολιτική που διέλυσε το κοινωνικό κράτος.
Αυτό που θα κάνει η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους με προτεραιότητες σε υγεία και παιδεία.
Ταυτόχρονα με τη δημιουργία μιας δημόσιας διοίκησης φιλικής προς τον πολίτη μακριά από τις λογικές κομματικού κράτους που τροφοδοτεί μηχανισμούς παράκαμψης της λαϊκής κυριαρχίας και εστίες διαφθοράς τους οποίους συντηρεί και τροφοδοτεί και στους οποίους στηρίζεται η ΝΔ για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.
Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από το κυβερνόν κόμμα, το οποίο ανακάλυψε πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατία.
«Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τζανακόπουλος απειλεί με εκκαθαρίσεις στο δημόσιο στην περίπτωση που το κόμμα του βρισκόταν ξανά στην κυβέρνηση. «Υπάρχουν αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης που θα πρέπει να εκκαθαριστούν» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας σε κλειστή κομματική εκδήλωση. Οι δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου, στη γραμμή Τσιπρα - Πολάκη περί ελέγχου των αρμών της εξουσίας, παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές εποχές ολοκληρωτικών καθεστώτων. Δείχνουν όμως το πώς σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτουν τι συζητούν πίσω από τις κλειστές πόρτες. Όλα αυτά παραπέμπουν σε σταλινικές και διχαστικές αντιλήψεις που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Θέση στην αντιπαράθεση πήρε και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο έκανε λόγο για δηλώσεις σοκ από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και δεν έχασε ευκαιρία να κατηγορήσει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη Νέα Δημοκρατία για αυταρχικές αντιλήψεις.
Αναλυτικά
Σοκάρει ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος , απευθυνόμενος σε στελέχη του κόμματός του, δήλωσε ότι «οι αυτονομημένες εστίες εξουσίας στο εσωτερικό της Δημόσιας Διοίκησης θα πρέπει να εκκαθαριστούν».
Η αναφορά σε «εκκαθαρίσεις» και η έννοιά τους, προκαλεί ανατριχίλα σε κάθε δημοκρατικό πολίτη.
Αποκαλύπτει μια βαθιά καθεστωτική και αυταρχική νοοτροπία, που θεωρεί το κράτος –λάφυρο.
Αναφορές σε κομματικές εκκαθαρίσεις, δεν γίνονται ανεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου.
Η δήλωση αυτή, κραυγαλέα προκαλεί, αλλά κυρίως προβληματίζει, για τις πραγματικές αντιλήψεις και προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και το δημόσιο, συνολικά.
Το κακό είναι δυστυχώς, ότι την ίδια ακριβώς αντίληψη για το κράτος-λάφυρο έχει και η κυβέρνηση της ΝΔ, που απλώς αντικαθιστά επάξια το «ροζ κράτος» με το «γαλάζιο».
Επιβεβαιώνοντας και πάλι, ότι είναι …χρώματα απολύτως ταιριαστά!
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: