Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Self test: Επεκτείνεται σε όλο το Δημόσιο

Ενώ εξακολουθεί να υφίσταται το μπάχαλο με τους υπαλλήλους των δήμων, σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, που εργάζονται με φυσική παρουσία, επεκτείνεται από τις 26 Απριλίου, η εφαρμογή των self test σε εβδομαδιαία βάση.
Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προσθέτοντας ότι από 10 Μαίου θα ξεκινήσει να αυξάνεται σταδιακά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται με φυσική παρουσία και θα μειώνεται αυτός με τηλεργασία.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, οι υπάλληλοι που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου εξακολουθούν να εργάζονται με τηλεργασία ή να απουσιάζουνε με ειδική άδεια, εφόσον η φύση των καθηκόντων τους δεν συνάδει με την τηλεργασία. Η εξυπηρέτηση του κοινού συνεχίζει να γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.
Σε όσους θα εφαρμοστεί το μέτρο των self test περιλαμβάνονται οι κληρικοί, ιεροψάλτες και προσωπικό που απασχολείται σε τόπους λατρείας όλων των θρησκειών.
Εξαιρούνται του μέτρου των self test οι ένστολοι (προσωπικό Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας κλπ).
Ειδικά για την εβδομάδα που ξεκινά από 26 Απριλίου και ολοκληρώνεται στις 10 Μαίου θα δοθούν δύο τεστ: Ένα για την Μεγάλη Εβδομάδα και ένα για την Εβδομάδα της Διακαινησίμου.
 
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: