Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

«Από τα μάτια των παιδιών, στις φανέλες των παικτών»

Μια μπάλα-λουλούδι, ένας… «παγκόσμιος ποδοσφαιρικός χάρτης», μια ομάδα που φωτογραφίζεται σαν οικογένεια, αγόρια και κορίτσια που αγωνίζονται μαζί, είναι μερικές από τις ζωγραφιές των μικρών φίλων του ποδοσφαίρου που τυπώθηκαν στις φανέλες τις οποίες θα φορούν κατά την έξοδό τους στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στον τελικό του Σαββάτου.
Η απόφαση της Ομοσπονδίας να αποκτήσει ο τελικός θεματικό χαρακτήρα, έχει ως βάση τις εικαστικές δημιουργίες μικρών φίλων και αυριανών πρωταγωνιστών και φιλάθλων του αθλήματος. Έτσι, εκτός από καίρια σημεία του Ολυμπιακού Σταδίου τα οποία το Σάββατο θα κοσμούνται με έργα των παιδιών από το πρόγραμμα της Ομοσπονδίας «Πάσα στα θρανία», η θεματική διάσταση του τελικού περιλαμβάνει και τις φανέλες με τις οποίες θα παρουσιαστούν οι ενδεκάδες των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο. Άλλωστε, οι φιναλίστ "αγκάλιασαν" το θέμα του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας και θα συμμετάσχουν ασμένως στην υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων.
Έννοιες που οι ενήλικοι φίλαθλοι και συμμετέχοντες στο ποδόσφαιρο πιθανότατα ξεχνάμε συχνά, αποτελούν σημείο αναφοράς στη σκέψη των παιδιών. Η παγκοσμιότητα του ποδοσφαίρου, η οικογενειακή του διάσταση, η μαζικότητα της άθλησης και οι αποστάσεις από κάθε λογής διάκριση, αποτυπώνονται αβίαστα στις παιδικές ζωγραφιές που θα «φορούν» οι παίκτες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ.
Το μήνυμα συμβολικό: οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν για το τρόπαιο, προβάλλουν το έργο των παιδιών, την αγνή και καθαρή ματιά τους για το ποδόσφαιρο, παραχωρώντας σε αυτά, για λίγη ώρα πριν την έναρξη του τελικού, τη θέση του πρωταγωνιστή.
Ακολουθούμε τα παιδιά στον δρόμο της ευγένειας, της ευαισθησίας και του αλτρουϊσμού και βλέπουμε το ποδόσφαιρο μέσα από τα δικά τους μάτια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: