Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Νέα και Πρώτο Θέμα μοιράζουν «πέτσινα» λεφτά στους υγειονομικούς

Διαβάζοντας τα πολλαπλά δημοσιεύματα περί αναγνώρισης εισοδηματικής «ευγνωμοσύνης στους υγειονομικούς του ΕΣΥ», αναρωτιέται κανείς αν πλησιάζουν οι εκλογές ή αν πλησιάζουν οι Απόκριες.
Τα ΝΕΑ και το Πρώτο Θέμα μας πληροφορούν λοιπόν ότι ξεκίνησε «η έμπρακτη αναγνώριση της μεγάλης συνεισφοράς».

Πρώτα απ’ όλα, δεν πρόκειται για καμία αναγνώριση έργου που έχει ήδη συντελεσθεί, ηρωικώς ή μη, αλλά για 150 ώρες εκπαίδευσης που θα γίνουν και θα αποτελέσουν την προϋπόθεση για τα 1000 ευρώ. Πρόκειται για την αποζημίωση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει σχεδιασθεί προ της πανδημίας και για τελείως άσχετο λόγο (δεξιότητες των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στις αεροδιακομιδές) και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ).
Δεύτερον, δεν αφορά όλο το ΕΣΥ που έχει 100.000 υπαλλήλους ούτε καν το σύνολο των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ Για να φθάσουν τους 4000 θα πρέπει να εκπαιδεύσει κανείς και τους μη μάχιμους υπαλλήλους του (ακόμη και τους διοικητικούς).
Όπως μπορεί να δει ο καθένας στη διακήρυξη, όχι απλώς δεν έχει γίνει η εν λόγω εκπαίδευση, όχι δεν έχει καν αρχίσει ώστε να συμπίπτει με διασταλτική ερμηνεία αλλά δεν έχει καν γίνει ο διαγωνισμός! Δεν πειράζει, πόσοι διαβάζουν κάτω από τις επικεφαλίδες;
Η αντιπολίτευση έχει καλέσει σε εθνική συναίνεση στα θέματα υγείας, που μεταξύ άλλων να συμπεριλαμβάνει και την πολιτική ομοφωνία, για αξιοπρεπείς μισθούς. Δύσκολα συναντά κανείς πολίτη να φέρνει αντίρρηση. Αλλά κάθε τέτοια δέσμευση αποφεύγεται εδώ και 15 μήνες πανδημίας και αναβάλλεται.
Αποφάσισαν λοιπόν να αποζημιώσουν τους υγειονομικούς Τα ΝΕΑ και το Πρώτο Θέμα, πιστά στην μακρά παράδοση αξιοπιστίας για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ, για τις προσλήψεις, για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, για την ακρίβεια των self test , για τα ποσοστά εμβολιασμού και για τόσα άλλα fake news που ακούσαμε και ακούμε.
 
Παναγιώτης Τζανετής
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: