Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

«Παράνομη» η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση – Ραντεβού στον δρόμο δίνουν οι εκπαιδευτικοί

Στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.
«Παράνομη» κρίθηκε η απεργία – αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση, σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, μετά την προσφυγή της υπουργού Παιδείας.
Σε ανάρτησή της στο twitter η Νίκη Κεραμέως, πανηγυρίζοντας, αναφέρει:
«Παράνομη κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία-αποχή από κάθε αξιολόγηση των #ΔΟΕ #ΟΛΜΕ #ΠΟΣΕΕΠΕΑ #ΟΙΕΛΕ. Προχωράμε στην αξιολόγηση που αποτελεί σημαντική παράμετρο για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης».
Το σκεπτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για κήρυξη της απεργίας – αποχής ως παράνομης εδώ.
Σε κάθε περίπτωση, με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ έχει ήδη ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς για τα εξής:
«Με την 27/2004 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αναγνωρίσθηκε το τεκμήριο της νομιμότητας των απεργιακών κινητοποιήσεων, υπό την έννοια ότι μέχρι μια απεργιακή κινητοποίηση να κριθεί αμετακλήτως ως παράνομη από το αρμόδιο δικαστήριο θεωρείται νόμιμη, με συνέπεια, στο ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα (από την κήρυξη της απεργίας μέχρι την αμετάκλητη δικαστική κρίση) να μη μπορεί να επέλθει σε βάρος των απεργών οποιαδήποτε δυσμενής συνέπεια εξαιτίας της συμμετοχής τους στην απεργία.
Ως εκ τούτου, ακόμα και αν το δικαστήριο κηρύξει την απεργία παράνομη ή καταχρηστική καμία απολύτως συνέπεια δεν υπάρχει για την έως τώρα συμμετοχή στην απεργία».
Τα Σωματεία και οι Ενώσεις εκπαιδευτικών έχουν ήδη ετοιμάσει τα επόμενα βήματα, προκειμένου να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για σχολεία πολλών ταχυτήτων.
Οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ καλούν αύριο, Παρασκευή, στις 6 το απόγευμα, σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, σημειώνοντας ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει.
Στο κάλεσμά τους οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες αναφέρουν:
«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μπροστά στο συντριπτικό ρεύμα των συναδέλφων και των σχολείων σε όλη την Ελλάδα που δηλώνουν μαζικά απεργία – αποχή από τη λεγόμενη αξιολόγηση καταφεύγει για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή. Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για να βγάλει την απεργία – αποχή παράνομη και καταχρηστική.
Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από τον κλάδο.
Κάτω τα χέρια από τη δημόσια Παιδεία! Κάτω τα χέρια από την απεργία! Η τρομοκρατία δε θα περάσει!»
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: