Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

«Ναι» από ΚΚΕ στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για ζητήματα χειραγώγησης της κοινής γνώμης

Το ΚΚΕ στη σχετική ανακοίνωσή του υπενθυμίζει την τροπολογία που κατέθεσε πριν ενάμιση χρόνο για δωρεάν προβολή των κοινωνικών μηνυμάτων, ειδικά της πανδημίας. Ο Περισσός δεν αφήνει απέξω την «αρνητική πείρα από αντίστοιχες επιτροπές».Το ΚΚΕ ψηφίζει την πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σχετικά “με τη διερεύνηση ζητημάτων χειραγώγησης της κοινής γνώμης και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος”, ζητώντας παράλληλα να γίνει διεύρυνση του περιεχομένου, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την κρατική χρηματοδότηση των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, με αφορμή διαφημιστικές καμπάνιες.
Η θέση αυτή του ΚΚΕ είναι συνεπής και με την τροπολογία που έχει καταθέσει εδώ και ενάμιση χρόνο, η οποία προέβλεπε τη δωρεάν προβολή μηνυμάτων σε όλα τα Μέσα, όταν αυτά σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, την πλήρη διαφάνεια σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, αλλά και την έρευνα για το πώς ξοδεύτηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια, στο πλαίσιο της κρατικής διαφήμισης, μια τροπολογία που είχε απορριφθεί τόσο από την κυβέρνηση, όσο κι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τ’ άλλα κόμματα.
Το ΚΚΕ θα συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση, παίρνοντας υπόψη του την αρνητική πείρα από αντίστοιχες επιτροπές, που εξαντλήθηκαν σε μικροκομματικούς καβγάδες και τελικά εμπόδισαν την ουσιαστική διερεύνηση των ζητημάτων.

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: