Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021

Ξεκίνησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψυχικής Υγείας 2021-22

Με επιτυχία ξεκίνησε η πρώτη φάση υλοποίησης του προγράμματος «Πανελλήνιο Πρωτάθλημα για την ψυχική υγεία», το οποίο υλοοποιείται από τη Διεύθυνση Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. και το τμήμα Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ, και εντάσσεται στον κοινωνικό πυλώνα αναπτυξιακών προγραμμάτων της Ομοσπονδίας «Same Field».
Στο εν λόγω πρόγραμμα συμμετέχουν, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2021-2022, 30 δομές και φορείς ψυχικής υγείας από όλη τη χώρα, με περισσότερους από 250 συμμετέχοντες (υπεύθυνους δομών, επαγγελματίες και λήπτες).
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερμή Άνω Λιοσίων η πρώτη εκπαίδευση των υπεύθυνων δομών και φορέων ψυχικής υγείας από την περιοχή της Αττικής.
Την ευθύνη οργάνωσης της δράσης από την πλευρά της Ε.Π.Ο. είχε ο Grassroots Manager Χρήστος Σίσκος και την υλοποίηση του προπονητικού-εκπαιδευτικού προγράμματος οι εκπαιδευτές futsal, Γιώργος Βασσάλος και Στέφανος Σοιλεμές. Το προπονητικό πρόγραμμα παρουσιάστηκε από ομάδες επίδειξης (αναπτυξιακά τμήματα Κ-10 και Κ-12) του σωματείου Ερμής Άνω Λιοσίων, για την καλύτερη κατανόησή του από τους υπεύθυνους των δομών και των φορέων ψυχικής υγείας.
Οι δομές και φορείς ψυχικής υγείας συντονίστηκαν από την ΚΣΔΕΟ ΕΔΡΑ που έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία επικοινωνίας, συντονισμού και οργάνωσης των δομών και των φορέων ψυχικής υγείας.
Η εκπαιδευτική διαδικασία περιλάμβανε την παρουσίαση του προπονητικού προγράμματος και απαντήσεις σε ερωτήματα για τη δομή και εφαρμογή του.
Οι υπεύθυνοι των δομών-φορέων ψυχικής υγείας έλαβαν στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, εκτός των άλλων, έντυπο και ηλεκτρονικό ενημερωτικό υλικό. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η αποστολή του αθλητικού υλικού από την πλευρά της Ε.Π.Ο. στις δομές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.
Επερχόμενες Δράσεις
Η συνέχεια του προγράμματος περιλαμβάνει την ανάλογη διαδικασία σε επιπλέον τέσσερις πόλεις (Λειβαδιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη), ώστε να λάβουν όλοι οι υπεύθυνοι των δομών και φορέων ψυχικής υγείας την εκπαιδευτική ενημέρωση και καθοδήγηση. Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια του Ιανουαρίου 2022.
Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα ακολουθήσει η περίοδος εφαρμογής του προγράμματος (Φεβρουάριος-Μάρτιος 2022). Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με το πανελλήνιο πρωτάθλημα δομών και φορέων τους μήνες Απρίλιο (Προκριματική φάση) και Μάιο (Τελική φάση) 2022.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω πρόγραμμα βραβεύτηκε δυο φορές την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 (Bravo Awards 2019, Events Awards 2020).

Δεν υπάρχουν σχόλια: