Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Το φαινόμενο της Καβάλας πληγώνει και διασύρει το ποδόσφαιρο

Άξιο απορίας πως δεν έχει επέμβει έως και σήμερα ο αθλητικός εισαγγελέας
Μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της διαγράφει η Καβάλα αγωνιζόμενη… στο φετινό πρωτάθλημα της SL2.
Η Καβαλιώτικη ΠΑΕ μετά από μια πολύ επίπονη δικαστική διαμάχη διαρκείας, κατάφερε στα πολιτικά δικαστήρια να λάβει το «εισιτήριο» εισόδου στο πρωτάθλημα της 2ης επαγγελματικής κατηγορίας της χώρας μας.
Από εδώ και πέρα όμως άρχισαν τα «όργανα» να βαρούν πένθιμα τόσο για τους γαλανόλευκους όσο και για το ίδιο το ποδόσφαιρο.
Η συμμετοχή στους μέχρι τώρα αγώνες του πρωταθλήματος επιφέρει ιστορικούς διασυρμούς άνευ προηγουμένου που πληγώνουν όσους τίμησαν την φανέλα της Καβάλας στο παρελθόν.
Αμούστακα και "άσχετα" με το ποδόσφαιρο νεαρά παιδιά κατεβαίνουν στον αγωνιστικό χώρο ΟΧΙ για να κερδίσουν , αλλά για να δεχθούν όσο το δυνατόν λιγότερα τέρματα από τους αντιπάλους τους!
Το λες και προσυμφωνημένο…, το λες και στημένο…, όταν η σκοπιμότητα γίνετε κυρίαρχο στοιχείο του αγώνα !
Οι περισσότερες ομάδες έως σήμερα, αντίπαλοι της Καβάλας «ασέλγησαν» πάνω στο ανήμπορο να αντιδράσει σύνολο του Νίκου Καραμπιμπέρη μη μπορώντας να κάνουν διαφορετικά.
Παρόλα αυτά τα παιχνίδια είχαν έντονη «οσμή» χειραγώγησης!
Διότι όταν μια ομάδα σταματά σκόπιμα στο 7-0 να παίζει ποδόσφαιρο δεν το βαφτίζουμε fair play…!
Και δυστυχώς σε αυτήν την περίπτωση γίνονται ΟΛΟΙ συμμέτοχοι χωρίς ελαφρυντικά.
Από την μια ο σεβασμός των αντιπάλων και από την άλλη η πλήρη αδυναμία της Καβάλας συνθέτουν ένα προϊόν που το μόνο που μπορεί να κάνει ο κόσμος είναι να γελάει..
Εδώ λοιπόν θα περίμενε κανείς την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα για τον διασυρμό και διακωμώδηση του αθλήματος!
Ζητώντας τον λόγο ΟΧΙ βέβαια από αυτούς που βάζουν τα 5 ή 6 ή 7 γκολ αλλά από αυτούς που με περίσσιο εγωισμό και θράσος πήραν την απόφαση να κατεβάσουν μια ομάδα γνωρίζοντας πως θα χάνει…!
Άρα τι διαφορά υπάρχει από ένα στημένο αγώνα οι μέχρι σήμερα αγώνες της ΠΑΕ Καβάλας;
Οι παράγοντές της δεν είναι υπεύθυνοι για κάθε διασυρμό και διακωμώδηση του ποδοσφαίρου;
Για ποιο επαγγελματικό πρωτάθλημα μιλάμε και πως μπορεί το προϊόν της SL2 να αναβαθμιστεί εμπορικά όταν ο κόσμος γελάει με τον σάκο του μποξ;
Για όλο αυτόν τον θίασο η μόνη που δεν φταίει φυσικά είναι η διοίκηση της SL2, καθώς ο Λεωνίδας Λεουτσάκος έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και τεράστια βήματα για να φτάσει η λίγκα στην σημερινή της μορφή και να μιλάνε ΟΛΟΙ τα τελευταία χρόνια για τα ανταγωνιστικά πρωταθλήματα που διοργανώθηκαν. 
 
Πηγή: pamebala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: