Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Νέα μέτρα: Τίθενται σε ισχύ από την Πέμπτη – Στις 4 οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για την έναρξη της ισχύος των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό, την ίδια ώρα που η πανδημία και τα κρούσματα σαρώνουν τη χώρα.
Η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων θα συνεδριάσει στη μια και όχι στις 12 όπως είχε ανακοινωθεί ενώ στις 4 το απόγευμα θα γίνουν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον υπουργός Υγείας. Τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις 6 το πρωί της Πέμπτης.
Για την επίσπευση της επιβολής των μέτρων είχε προϊδεάσει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου.
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα τα νέα μέτρα αναμένεται να ισχύσουν από αύριο, Πέμπτη, στις 6:00 το πρωί, ενώ ταυτόχρονα δεν αποκλείεται να ληφθούν και επιπλέον περιοριστικά μέτρα άμεσης εφαρμογής.
Η κυβέρνηση και σε αυτή την κρίσιμη φάση της πανδημίας δεν έλαβε κανένα ουσιαστικά μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Δεν έλαβε κανένα μέτρο για την προστασία των εργαζομένων και του λαού στους χώρους δουλειάς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επέλεξε και πάλι στο δρόμο της «ατομικής ευθύνης» και του άνοιξε – κλείσε την εστίαση και τους χώρους διασκέδασης.
Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν είναι:
— Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.
— Ωράριο λειτουργίας έως τις 10 ή το αργότερο έως τις 12 τα μεσάνυχτα και έως 6 άτομα ανά τραπέζι και όχι όρθιοι στη εστίαση.
— Περιορισμός στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα στα γήπεδα, με επιπλέον πρόβλεψη αν δεν τηρηθούν τα μέτρα όλοι οι αγώνες να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.
— Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μόνο επισκεπτήριο με PCR και το ίδιο και σε νοσοκομεία.
— Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% ή και 60% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.
 
Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: