Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Ο ιδιοκτήτης του Silver Alert «εξαφανίστηκε», αφήνοντας και χωρίς δώρο τους εργαζόμενους

Δεν φτάνει το καθεστώς απληρωσιάς που βιώνουν οι έξι εργαζόμενοι στον γνωστό ιστότοπο τηλεειδοποίησης Silver Alert, καθώς έχουν να πληρωθούν τουλάχιστον έξι μήνες, πέρασαν και τις γιορτές των Χριστουγέννων χωρίς δώρο. Ο ιδιοκτήτης της κοινωφελούς οργάνωσης (μη κερδοσκοπικό σωματείο) Γεράσιμος Κουρούκλης είναι... εξαφανισμένος από την περασμένη Τετάρτη.
Ο ιδιοκτήτης της κοινωφελούς οργάνωσης (μη κερδοσκοπικό σωματείο) είναι... εξαφανισμένος από την περασμένη Τετάρτη υποστηρίζουν, μιλώντας στην Αυγή, οι εργαζόμενοι, καθώς κρύβεται για να αποφύγει τη διαδικασία του αυτόφωρου.
Η καταβολή του δώρου στους εργαζόμενους έπρεπε να γίνει το αργότερο μέχρι τις 21.12, δηλαδή την περασμένη Τρίτη. Αλλά ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Γεράσιμος Κουρούκλης εξαφανίστηκε λίγες ημέρες νωρίτερα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να προχωρήσουν την περασμένη Πέμπτη σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, καθώς η έδρα του Silver Alert είναι στο Μεταξουργείο.
Oπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο ιδιοκτήτης επιχείρησε να προσεγγίσει τους εργαζόμενους μέσω της συζύγου του προκειμένου να συναινέσουν στην καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στις 28 Δεκεμβρίου, ωστόσο οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί τους και να εξαφανιστεί.
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι στο Silver Alert έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς ο εργοδότης και ιδιοκτήτης της "κοινωφελούς οργάνωσης" δεν τους ξαναπλήρωσε μετά την καταβολή του επιδόματος αδείας τον περασμένο Ιούλιο, ενώ εκκρεμούν μια σειρά καταβολές αποδοχών που σχετίζονται με υπερωρίες, βραδινή εργασία και αργίες.
Δεκάδες καταγγελίες
Πάντως, το φαινόμενο της μη καταβολής του δώρου των Χριστουγέννων με διάφορους τρόπους επιβεβαιώθηκε σε αρκετές περιπτώσεις και φέτος. Η ΓΣΕΕ έχει δεχτεί 175 καταγγελίες από όλη την Ελλάδα για μη καταβολή του δώρου ή «κατάσχεσή» του από τον εργοδότη μετά την καταβολή. Χαρακτηριστικότερη περίπτωση ήταν η ιδιοκτήτρια επιχείρησης εστίασης στη Δράμα, η οποία υποχρέωσε τους εργαζόμενους να επιστρέφουν το δώρο Χριστουγέννων που είχε καταθέσει προηγουμένως στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Μετά από ενέργειες του τοπικού Εργατικού Κέντρου και σε συνεννόηση με την αστυνομία, η επιχειρηματίας συνελήφθη στο ΑΤΜ την ώρα που εργαζόμενος της... επέστρεφε τα χρήματα.
Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, οι καταγγελίες για μη καταβολή δώρου αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις εστίασης, καφετέριες, κομμωτήρια, εμπορικά, φούρνους, ανθοπωλεία, συνεργεία αυτοκινήτων και ζαχαροπλαστεία, αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις, όπως εταιρείες καθαρισμού, σεκιούριτι και call centers.
 
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: