Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Μειώνεται η διάρκεια της καραντίνας για τους ασυμπτωματικούς

Με την παραλλαγή «Όμικρον» να εμφανίζει καθόλου ή ήπια συμπτώματα σε αρκετούς νοσούντες (από Covid-19) η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, σε σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (28/12), αποφάσισε να μειωθεί στις πέντε ημέρες η καραντίνα.
Η απόφαση πάρθηκε μετά και τις νέες οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ που μείωσαν την περίοδο απομόνωσης από δέκα ημέρες που ισχύει σήμερα σε πέντε. Το μέτρο αφορά τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.
Με τα νέα δεδομένα οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να επιστρέφουν στην εργασία τους μόνο με τεστ κορονοϊού ενώ μετά τη λήξη της καραντίνας, ο ασθενής θα φορά υποχρεωτική μάσκα παντού.
Οι κανόνες απομόνωσης
Αφορά άτομα που έχουν μολυνθεί, που είναι ανεμβολίαστα, μερικώς εμβολιασμένα, πλήρως εμβολιασμένα ή έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση
  • Το ρολόι ξεκινά την ημέρα που θα βγει κάποιος θετικός.
  • Ένα μολυσμένο άτομο θα πρέπει να μπαίνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες, αντί για 10 που συνιστούσαν προηγουμένως.
  • Στο τέλος των πέντε ημερών, εάν δεν έχει συμπτώματα, μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές δραστηριότητες, αλλά πρέπει να φοράει μάσκα παντού —ακόμα και στο σπίτι γύρω από άλλους— για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες.
  • Εάν εξακολουθεί να έχει συμπτώματα μετά την απομόνωση για πέντε ημέρες, θα πρέπει να μείνει στο σπίτι μέχρι να νιώσει καλύτερα και μετά να ξεκινήσει να φοράει μάσκα ανά πάσα στιγμή.
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: