Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

Για πρώτη φορά πάνω από τα 100 τρισ. δολ. η παγκόσμια οικονομία το 2022

Βρετανική έκθεση εκτιμά πως η παγκόσμια οικονομική παραγωγή θα ξεπεράσει τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά το επόμενο έτος, καθώς και πως θα χρειαστεί η Κίνα λίγο περισσότερο χρόνο από ό,τι πιστευόταν προηγουμένως, για να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες ως την Νο.1 οικονομία στον πλανήτη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία συμβούλων Cebr, η Κίνα θα γίνει η κορυφαία οικονομία του κόσμου το 2030, δύο χρόνια αργότερα από ό,τι προβλεπόταν στην περσινή έκθεση της Παγκόσμιας Οικονομικής Λίγκας.
Από την πλευρά της, η Ινδία φαίνεται έτοιμη να ξεπεράσει τη Γαλλία το επόμενο έτος και στη συνέχεια τη Βρετανία το 2023 για να ανακτήσει τη θέση της ως η 6η μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη.
«Το σημαντικό ζήτημα για τη δεκαετία του 2020 είναι το πώς οι παγκόσμιες οικονομίες αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει φτάσει τώρα στο 6,8% στις ΗΠΑ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Cebr, Ντάγκλας ΜακΓουίλιαμς. Όπως πρόσθεσε, μια σχετικά μέτρια προσαρμογή θα θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, αλλιώς «ο κόσμος θα χρειαστεί να προετοιμαστεί για ύφεση το 2023 ή το 2024».
Η έκθεση έδειξε επίσης ότι η Γερμανία βρισκόταν σε καλό δρόμο να ξεπεράσει την Ιαπωνία όσον αφορά την οικονομική παραγωγή το 2033. Η Ρωσία θα μπορούσε να εισέλθει στις 10 καλύτερες οικονομίες του κόσμου έως το 2036, ενώ η Ινδονησία φαίνεται σε καλό δρόμο για να κατακτήσει την ένατη θέση το 2034.
 
Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: