Κυριακή 23 Απριλίου 2023

ΕΠΣ Πέλλας - Α1 Ερασιτεχνική: Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου - ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (2 - 0)5 - 0

Με την πιο βαριά ήττα της φετινής σεζόν, «έσπασε» το αήττητο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Πέλλας σήμερα στο Λυκόστομο (
αήττητο που διατήρησε για 2,5 μήνες με αγωνιστική συνέπεια και θετικά αποτελέσματα), ένα αποτέλεσμα που σήμανε και την ταυτόχρονη στέψη ως πρωταθλήτριας της τοπικής Μαύρης Θύελλας.
Το βαρύ σκορ αδικεί κατάφωρα την πολύ καλή εικόνα και προσπάθεια των φιλοξενουμένων τουλάχιστον στα πρώτα 65 λεπτά αγώνα, που ήταν και ανταγωνιστικοί και πειθαρχημένοι και απειλητικοί σε μεγάλο βαθμό, χωρίς να παραγνωρίζει κανείς την μεθοδικότητα, την ισορροπία και την αποτελεσματικότητα των ικανών γηπεδούχων, που εκμεταλλεύτηκαν σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους, σε κομβικά χρονικά σημεία τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.
Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν νωρίς στο σκορ με τον συνήθη ύποπτο Νάνο (5'), που αξιοποίησε άριστα μια στιγμιαία κακή αμυντική αντίδραση των φιλοξενουμένων. Η Πέλλα ισορρόπησε και είχε άμεση αντίδραση μετά το σοκ του πρώτου δεκαλέπτου, κι αφού αρχικά έλεγξε την επιθετικότητα του Λυκοστόμου ως συνέπεια του γρήγορου τέρματος, έψαξε και βρήκε τις καλές στιγμές της για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, με κορυφαία αυτή του πέναλτι που κέρδισε σχεδόν με την συμπλήρωση του πρώτου 25λέπτου. Το πέναλτι κέρδισε και εκτέλεσε ο Βογιατζής, με τον πολύ καλό και σήμερα Χατζηλαμπρινό, να το αποκρούει στην δεξιά γωνιά του τέρματος του. Σαν να μην έφτανε αυτό, πέντε λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου, κι ενώ οι φιλοξενούμενοι έβγαιναν πλέον πιο συχνά πειστικά στην επίθεση και απείλησαν άμεσα και πάλι σε μια δυο εξαιρετικές περιπτώσεις με τον Κούμπου, ήρθε σε μια κόντρα επίθεση το δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Νάνο, τέρμα που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι ότι ο σκόρερ ξεκίνησε την προσπάθειά του, εμφανώς από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής είχε χάσει λίγο νωρίτερα και μια πολύ καλή ευκαιρία μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν επιθετικά και η μπάλα ανεβοκατέβαινε από περιοχή σε περιοχή, με τους φιλοξενούμενους πιο απαιτητικούς, αλλά σε επιθέσεις με πολύ καλές προϋποθέσεις δεν είχαν την σωστή και ψύχραιμη τελική προσπάθεια. Τελική προσπάθεια όμως είχαν οι γηπεδούχοι όταν πέρασαν αλώβητοι την σχετική αλλά αναποτελεσματική υπεροχή της Πέλλας αυτό το πρώτο διάστημα, τιμωρώντας μια ακόμη κακή αμυντική αντίδραση των φιλοξενουμένων, με ένα τρίτο τέρμα με σκόρερ τον Αταλασίδη (65') που ανέλαβε ρόλο εκτελεστή μετά απ' αυτό του δημιουργού που είχε σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Μετά το τρίτο τέρμα το παιχνίδι έγινε πιο άναρχο, αλλά πιο ισορροπημένο από την πλευρά των γηπεδούχων, με τους φιλοξενούμενους να παραδίδουν ψυχή, σώμα και πνεύμα... Δημιουργικοί αλλά ημιτελείς επιθετικά και πολύ ευάλωτοι αμυντικά, με αποτέλεσμα η Μαύρη Θύελλα να βρει άλλα δύο τέρματα με τους Αταλασίδη και Οξούζογλου (80' και 90' αντίστοιχα) και να φτάσει στο εμφαντικό 5 - 0 πανηγυρίζοντας παράλληλη και την εξασφάλιση και μαθηματικά του τίτλου, την ίδια ώρα που ο Εθνικός Γιαννιτσών γνώριζε την ήττα από την Δόξα Μελισσίου στη Νέα Τραπεζούντα. Δίκαιη η νίκη του Λυκοστόμου, όχι όμως αυτό που «υπονοεί» το τελικό σκορ, αφού οι συνολικές καλές και απειλητικές φάσεις των δύο ομάδων, είτε χαρακτηριστούν καθαρές ευκαιρίες, είτε όχι, ήταν περίπου ισόποσες, με την πολύ σημαντική όμως διαφορά, αυτές των γηπεδούχων στην πλειοψηφία τους βρήκαν στόχο!
Άξια πρωταθλήτρια η Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου με σταθερότητα, υπομονή και κυνικότητα σε όλη την σεζόν, ο Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας θα χρειαστεί να ψάξει κάποιους βαθμούς ακόμη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια, για να εξασφαλίσει τη παραμονή του.
Καλή η διαιτησία σε γενικές γραμμές, με εξαίρεση τον δεύτερο βοηθό κυρίως από κακές θέσεις, να χάνει αρκετές φάσεις με λανθασμένες υποδείξεις και για τις δύο ομάδες.
Οι συνθέσεις
Μαύρη Θύελλα Λυκοστόμου (Σαμαράς): Χατζηλαμπρινός, Αθανασιάδης (Οξούζογλου 65'), Μονογενίδης (Κιλικλής 60'), Βασιλόπουλος, Ελευθεριάδης Γ., Τσόρμπας Β., Νάνος, Παπαδημητρίου (Πουσίνης 72'), Μιχαηλίδης, Σαμαράς (Άτζος 72'), Αταλασίδης.
ΠΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Πέλλας (Χαρπίδης): Παναγιωτόπουλος, Παναγιωτέλης, Κωνσταντινίδης Η., Κούμπους, Πλιόγκας (Μουρατίδης 65'), Μπουράκης, Νινιατσούδης (Λουκάτος 54'), Γιαλατζής Π., Ηλιάδης, Βογιατζής (Μπιτσιάκης 89'), Κατσαμακτσής (Τσιντονίδης 54').
 
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια: