Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Μπαντής για την απόπειρα αυτοκτονίας: “Ποδοσφαιριστές χάνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς – Το κράτος τους χρωστάει χρήματα – Η ΕΠΟ ευνοεί τους κακοπληρωτές”

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ, Γιώργος Μπαντής, με ανάρτηση στο Facebook γνωστοποίησε ότι έγινε απόπειρα αυτοκτονίας πρώην ποδοσφαιριστή του Άρη, ο οποίος δεν έλαβε τα χρήματα για το οποία η Βουλή νομοθέτησε.
Στην ανάρτησή του, αναφέρει: «Πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη, στον οποίο η Πολιτεία οφείλει χρήματα, παρότι υπάρχει ψηφισμένος και σε ισχύ νόμος του κράτους (Ν.3606/2007 αρ. 86 παρ.13), έκανε απόπειρα αυτοκτονίας. Επιτέλους, εφαρμόστε τον νόμο πριν να είναι αργά…».
Λίγο αργότερα ο Μπαντής, μίλησε με αφορμή αυτήν την ανάρτηση, στην ΕΡΑ Σπορ και στο Θάνο Μπλούνα, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
“Έγινε η αυτοκτονία του Τσουμάνη, στην περίπτωση αυτή (σ.σ. του άλλου πρώην παίκτη του Άρη) δεν πέτυχε. Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος του 2007 που είναι σε ισχύ. Τη μια επικαλέστηκαν τα μνημόνια, την άλλη κάποιους ειδικούς λογαριασμούς. Αυτά είναι δικαιολογίες. Τότε, το 2007, οι παίκτες του ΑΡΗ και του ΠΑΣ Γιάννινα δέχθηκαν αυτό που τους είπε η πολιτεία. Να υπογράψουν διακανονισμό με τις ΠΑΕ για να μπουν στο “άρθρο 44”. Για να μπουν οι ΠΑΕ σ’ αυτό το άρθρο έπρεπε να συναινέσει το 51% των πιστωτών.
Η πολιτεία του είπε υπογράψτε και θα σας βάλω κάτω από την ομπρέλα μου εγώ και θα σας δώσω τα χρήματα. Έπεισε τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι αποποιήθηκαν την οφειλή που είχαν οι ΠΑΕ προς αυτούς και η οφειλή μεταφέρθηκε στο κράτος. Με δύο κοινές υπουργικές αποφάσεις δόθηκαν οι δύο πρώτες δόσεις, απομένουν άλλες δύο δόσεις που δεν έχουν δοθεί παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας. Η τελευταία δόθηκε το 2010. Υπάρχει στο μυαλό μας η προσφυγή στη δικαιοσύνη, αλλά πρώτα πρέπει να απευθύνουμε θεσμικά στο υφυπουργείο και να πούμε ότι δεν πάει άλλο. Αρμόδια είναι το υφυπουργείο αθλητισμού και το υπουργείο οικονομικών. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μοιράστηκε μαζί μου αυτό που έγινε. Μέσα στους 45 παίκτες, που αφορά αυτή η υπόθεση κάποιοι έχουν χάσει τα σπίτια από πλειστηριασμό των τραπεζών. Είναι πάνω από ένας κι είναι λυπηρό. Νιώθουν ότι τους εγκατέλειψε η πολιτεία αφού πρώτα τους ξεγέλασε. Αν δεν εφαρμοστεί ο νόμος αναγκαστικά θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη. Το ποσό που οφείλεται 2.200.000 ευρώ.”.
Για την κατάσταση στη SL2 όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές: “Είναι το πιο καθυστερημένο εντός και εκτός εισαγωγικών και το πιο ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα σε όλο τον πλανήτη.
Αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιοπορισμού οι ποδοσφαιριστές. Συμμετέχουν δύο ομάδες που δεν έχουν καν εγγυητική επιστολή, παρότι το προβλέπει ο νόμος. Το θεωρώ παράλογο. Δεν είναι οι ομάδες που έχουν αποχωρήσει (σ.σ. Απόλλων Λάρισας και Ηρόδοτος). Δεν καταβάλλονται οι μισθοί και οι ποδοσφαιριστές τρέχουν στις δικαστικές αίθουσες για να προλάβουν ένα κομμάτι της εγγυητικής επιστολής που είναι πολύ μικρή.
Ο κ. Αυγενάκης την αύξησε στις 150.000 ευρώ αλλά και πάλι δεν επαρκεί. Ευτυχώς που υπάρχει το FIFA fund. Αλλά αυτό είναι κατάντια. Eίμαστε πρωταθλητές με την αρνητική έννοια. Έχουν γίνει περίπου 500 αιτήσεις από τον ΠΣΑΠΠ, όταν η δεύτερη χώρα έχει περίπου 100.
Για το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ όσον αφορά τις οφειλές σε ποδοσφαιριστές: “Δεν μας καλύπτει 100% ο τρόπος που η ΕΠΟ αντιμετωπίζει το θέμα. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει και ενεργοποίηση και επιβολή ποινής. Κερδίζουν χρόνο οι κακοπληρωτές. Λύσεις υπάρχουν αλλά στην Ελλάδα το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει βούληση για να φτιάξουν τα πράγματα.
Δε θέλουν να δημιουργηθεί σωστό θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο. Κάνουμε προτάσεις αλλά πέφτουμε συνεχώς σε τοίχο.”

Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: