Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Απίστευτη ΕΠΟ: Κληρώσεις “φαντάσματα”, χωρίς να ανακοινωθούν τα ζευγάρια και χωρίς επικύρωση βαθμολογιών!

Νέο κρούσμα α-χρηστής διοίκησης στην ΕΠΟ. Αφορά την κλήρωση για τα πρωταθλήματα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων Κ-14 και Κ-16. 
Την Πέμπτη 20/4 η Επιτροπή Διοργανώσεων της ομοσπονδίας προχώρησε σε κλήρωση μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των εν λόγω πρωταθλημάτων. Η κλήρωση έγινε:
Α. Χωρίς να έχουν επικυρωθεί οι βαθμολογίες, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να γίνει κλήρωση, σε όλα τα πρωταθλήματα, προφανώς εξαιρουμένων των “πρωταθλημάτων Δανιήλ”.
Β. Η διεξαγωγή της κλήρωσης δεν ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ, ούτε ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματά της.
Γ. Οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων δεν ενημερώθηκαν εγγράφως από την ΕΠΟ ότι έγινε η κλήρωση, ούτε τους γνωστοποιήθηκαν τα αποτελέσματά της!
Αντιθέτως οι ΕΠΣ των ομάδων που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση, ενημερώθηκαν επίσημα από την ΕΠΟ, την ημέρα που έγινε η κλήρωση, μόνο για το ότι οι αγώνες τους θα διεξαχθούν στις 3 και 10 Μαϊου.Αποτέλεσμα; Μόλις έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε η κλήρωση πήραν “φωτιά” τα τηλέφωνα, αφού οι ενδιαφερόμενοι προσπαθούσαν να μάθουν με ποια ομάδα κληρώθηκαν!
Δ. Περιφερειακές ιστοσελίδες αθλητικού περιεχομένου δημοσίευαν τις πληροφορίες τους περί της κλήρωσης και του αποτελέσματος αυτής, ενώ χαρακτηριστικό του αλαλούμ που προκλήθηκε λόγω της συσκότισης είναι ότι μέσω δημοσιευμάτων κατηγορήθηκε η ΕΠΣ Ηλείας, επειδή “ενώ έπρεπε να βρίσκεται στην επόμενη φάση τελικά δεν προκρίθηκε”!
Ε. Στην επίσημη ιστοσελίδα – κόσμημα της ΕΠΟ, παρότι οι αγώνες έχουν ολοκληρωθεί, κάποιες βαθμολογίες είναι λάθος (π.χ. έκτος όμιλος, Κ-16 ΕΠΣ Θεσσαλίας / ΕΠΣ Τρικάλων), επιτείνοντας τη σύγχυση.
Το ερώτημα, που προκύπτει, είναι γιατί να συμβούν όλα αυτά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων, Α. Δανιήλ φέρεται να ζήτησε από τον θεματοφύλακα της “χρηστής διοίκησης” της ΕΠΟ, Ι. Φιλιππούση, να συνεδριάσει η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων ώστε να επικυρωθούν οι βαθμολογίες, και να προχωρήσει στην κλήρωση.Όμως, η απάντηση του Φιλιππούση φέρεται να ήταν αρνητική, ίσως λόγω φόρτου εργασίας, ίσως επειδή είχε προσδιοριστεί συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 27/4, οπότε δεν υπήρχε λόγος βιασύνης.
Ωστόσο, η Επιτροπή Διοργανώσεων, δεν κάμφθηκε από το “όχι” του Φιλιππούση και προχώρησε στην κλήρωση.Πλέον περιμένει την αυριανή ημέρα ώστε μετά την επικύρωση των βαθμολογιών ν’ ανακοινώσει τ’ αποτελέσματα της κλήρωσης…
ΕΠΟ: Οι κληρώσεις έγιναν σύμφωνα με τον ΚΑΠ
Η διεξαγωγή κληρώσεων των Μικτών Ομάδων, στην Εκτελεστική Επιτροπή επιβεβαιώθηκε ότι διεξήχθησαν σε απόλυτη συμμόρφωση με τoν Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (άρθρο 20 παρ.14 του ΚΑΠ) και τις διαδικασίες που ακολουθούνται επί σειρά ετών.
 
Πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: