Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας: Απεργιακή συγκέντρωση 1η ΜΑΗ

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης και τιμής για τους εργάτες που έχασαν τη ζωή τους στις αιματοβαμμένες εξεγέρσεις του Σικάγο, αγωνιζόμενοι για κοινωνική δικαιοσύνη, ανθρώπινα και εργασιακά δικαιώματα, αιτήματα που παραμένουν επίκαιρα ακόμα και σήμερα.
Το Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας (με έδρα τα Γιαννιτσά) στο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 25/04/2023, αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Δευτέρα 1 η Μαΐου, και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την 1η ΜΑΗ στις 10:30πμ στον ομαδικό τάφο, στα Γιαννιτσά, για να αποδώσουμε φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά και να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, τις αδικίες, τις διακρίσεις, την κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Απεργούμε και διαδηλώνουμε απαιτώντας την κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων που οδηγούν στο στραγγαλισμό των συλλογικών και ατομικών εργατικών δικαιωμάτων, κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό, δημόσιο και καθολικό Σύστημα Υγείας
Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας, ενάντια στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωσή μας.
Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται.
Όλοι στην Απεργιακή συγκέντρωση της 1η ΜΑΗ
Στον Ομαδικό τάφο, ώρα 10:30 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: