Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Play Offs: Προφήτης Ηλίας - Πέλλα (1-0)1-0. Βαθμολογία Α1 Play Offs και αποτελέσματα αγώνων του ΣΚ

Οι περιστάσεις ήταν καλές, με ιδανικό καιρό, αξιοπρεπές γήπεδο, ισχυρό κίνητρο, ανώτερη ομάδα, κάκιστο αντίπαλο. Εμείς όμως δυστυχώς αποδειχθήκαμε πολύ κατώτεροι αυτών και καταφέραμε και χάσαμε από μια ομάδα που είχε μόλις πέντε τελικές προσπάθειες σε 94' λεπτά, τις τρεις από τις οποίες μόνο να γίνονται με καλές προυποθέσεις... Όσες ήττες κάναμε σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, τις ισοφαρίσαμε σε δύο μόλις αγωνιστικές των play offs...
Σε ένα γενικά κακό παιχνίδι, το πρώτο ημίχρονο σημάδεψαν δυο τρεις φάσεις ή μία εκ τω οποίων ήταν το τέρμα των γηπεδούχων στο 10ο λεπτό, ύστερα από τριπλή ολιγωρία και λάθη της αμυντικής μας γραμμής. Η καλύτερη ευκαρία για την ομάδα μας στο 40' όταν ο Χαρμάνας από τα τρία μέτρα μόνος ανενόχλητος δεν βρήκε καλά την μπάλα στέλνοντάς τη στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Η ομάδα μας εγκλωβισμένη στο δυνατό και άτσαλο παιχνίδι των γηπεδούχων, έδειχνε πελαγωμένη σε θέσεις και ανάπτυξη, αν και είχε την κατοχή στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ του πρώτου ημιχρόνου, μόνο τυχαίο μπορεί να χαρακτηρισθεί με όσα παρακολουθήσαμε από τις δύο ομάδες.
Στο δεύτερο η ομάδα μας ήταν λίγο πιο ζωντανή, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο ώστε να αισθανθεί ανασφάλεια η γηπεδούχος ομάδα. Οι δυο τρεις καλές φάσεις που τελειώσαμε, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την επιθυμία μας για ανατροπή. Και οι τρεις ήταν από στημένες φάσεις... Η πρώτη, όπως και οι υπόλοιπες βέβαια, ήταν από εκτέλεση φάουλ του Χαρμάνα και κεφαλιά από την μικρή περιοχή του αιφνιδιασμένου και αμαρκάριστου Γάκη που δεν βρήκε στόχο. Η δεύτερη και πάλι με γέμισμα μέσα στην περιοχή, με τον Τανταλίδη να παίρνει την κεφαλιά και τον τερματοφύλακα του Προφήτη Ηλία με άστοχη έξοδο να τον «γκρεμίζει» και τον κ. Σιδηρόπουλο να κάνει ίσως το μοναδικό(αν εξαιρέσει κανείς την μη αποβολή του επιθετικού παίκτη της γηπεδούχου ομάδας για αντιαθλητικό χτύπημα σε αμυντικό της Πέλλας) αλλά ουσιαστικό λάθος του στο παιχνίδι. Η τρίτη φάση και πάλι με φάουλ-γέμισμα ο Γάκης σε καλή θέση έπιασε την κεφαλιά  προς το τέρμα, αλλά ο πρώτος βοηθός σήκωσε λανθασμένα την σημαία για οφσάιντ χάνοντας μια ξεκάθαρη φάση μπροστά τα μάτια του. Ο συγκεκριμένος βοηθός ήταν ένα ακόμα αποτυχημένο «πείραμα» της ΕΟΔ στου «κασίδι το κεφάλι»! Η ομάδα του Προφήτη Ηλία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη χειρότερη από το πρώτο, έχασε όμως την ευκαιρία του αγώνα όταν μετά από μια ακόμη ασυνεννοησία και ολέθριο λάθος της άμυνάς μας, ο επιθετικός κατάφερε σε κενό τέρμα να την στείλει άουτ! Το τελικό σκορ δεν θεωρείται δίκαιο βάσει όσων είδαμε σήμερα στο γήπεδο, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει την δική μας ομάδα από την αγωνισιτκή ανεπάρκειά και αδιαθεσία της σ' ένα οριακά σημαντικό αγώνα.
Με λιγα λόγια χύσαμε την καρδάρα με το γάλα.... Καταφέραμε να πάμε πρόωρα «διακοπές», γκρεμίζοντας και απαξιώνοντας ότι χτιζόταν όχι μόνο τη φετινή χρονιά, αλλά και τις προηγούμενες. Είπαμε «μεγαλώσαμε» ως σύλλογος, αλλά το αποτέλεσμα λέει ότι μείναμε πάλι με άδεια χέρια, ενώ κάναμε όλοι τεράστιες θυσίες. Αν δεν γίνει κάτι «μαγικό» το καλοκαίρι, σήμερα άνοιξε μια νέα σελίδα για τον σύλλογο μας, εντελώς διαφορετική με ότι έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια... Αυτά όμως θα τα συζητήσουμε πιο ψύχραιμα μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων..
Θα ήταν άριστος ο κ. Σιδηρόπουλος σ' ένα δύσκολο σχετικά παιχνίδι που το κράτησε καλά, αν δεν είχε και τις δύο «άτυχες» στιγμές με το μη καταλογισμό του οφθαλμοφανούς πέναλτι για την Πέλλα λίγο πριν την λήξη και την μη αποβολή πέντε λεπτά νωρίτερα σε παίκτη του Προφήτη Ηλία για εσκεμμένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα.
Η σύνθεση: Πόπης, Κούμπους, Γάκης, Κορώνας(Καμπούρης), Τανταλίδης, Μπουράκης(Ρίσκος), Κουτρογιάννης, Χαρμάνας, Καραπίτας, Κηλίκης, Τζιβελέκης

  • Αρκετός κόσμος στο γήπεδο, λίγοι οι φίλαθλοι όμως από την Πέλλα.
  • Ήσυχη ατμόσφαιρα στην κερκίδα στα πλαίσια ποδοσφαιρικού αγώνα, με τις πιο έντονες διαμαρτυρίες από τους φίλους της Πέλλας προς τον διαιτητή στο τέλος, ως ξέσπασμα περισσότερο και απογοήτευση για τον πρόωρο αποκλεισμό της ομάδας.
  • Έστω κι αν μαθηματικά ο Προφήτης Ηλίας μένει ακόμα ζωντανός στην διεκδίκηση του τίτλου, αγωνιστικά δεν πείθει ότι μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Ο Αλμωπός με το διπλό σήμερα στον Ν.Μυλότοπο μάλλον κλείδωσε την πρωτιά. Παρόλα αυτά συγχαρήτηρια στην ομάδα του Προφήτη Ηλία, που παλεύει με ότι όπλα έχει και εξαντλεί όλες της τις πιθανότητες.
  • Τραυματισμοί, μαθητικές υποχρεώσεις και οι εξελίξεις λίγο πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, εμπόδισαν σήμερα μια πλήρη αποστολή για την ομάδα μας.
  • Κάτι ακούσθηκε τελευταία για κάποια κατά φαντασία ρεκόρ. Ας είμαστε όλοι σοβαροί σε τέτοιες στιγμές...
  • Η επόμενη αγωνιστική των play off την ερχόμενη Τετάρτη με τον Ν.Μυλότοπο, θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα με μόνο στόχο την αξιοπρέπεια.
  • Τα αποτελέσματα των αγώνων του ΣΚ στα γήπεδα της Ε.Π.Σ. Πέλλας: Σάββατο Α' ερασιτεχνική 1ος όμιλος ΚΕΡΑΣΙΑ - ΞΙΦΙΑΝΗ 2-2, Κυριακή Α1 ερασιτεχνική Play Offs Ν.ΜΥΛΟΤΟΠΟΣ - ΑΛΜΩΠΟΣ 0-2, Β' ερασιτεχνική αγώνες μπαράζ ΡΙΖΟ - ΠΛΑΓΙΑΡΙ 1-0.
  • Η βαθμολογία των Play Offs A1 ερασιτεχνική: Αλμωπός 11, Προφήτης Ηλίας 7, Πέλλα 2, Νέος Μυλότοπος 0.






Δεν υπάρχουν σχόλια: