Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Play Offs: Νέος Μυλότοπος - Πέλλα (2-0)3-3

Έπεσε σήμερα η αυλαία του πρωταθλήματος στην Α1 ερασιτεχνική Ε.Π.Σ. Ν.Πέλλας για την αγωνιστική περίοδο 2012-13, με την ολοκλήρωση και των play offs, που πανθομολογουμένως απέτυχαν παταγωδώς! Πρωταθλητής ο Αλμωπός απόλυτα δίκαια, αφού ήταν η ομάδα που προφανώς διαχειριίστηκε καλύτερα από κάθε άλλη, τα προβλήματα που του προέκυψαν. Για την δική μας ομάδα, που μάλλον έπεσε και η δική της αυλαία, μένει σε όλους μας μια πίκρία αφού οι δυνατότητες της και οι φετινές συνθήκες του πρωταθλήματος, δεν συνάδουν με την τρίτη θέση που τελικά κατέλαβε στα play offs, χάνοντας παράλληλα κι έναν ακόμα έναν τελικό κυπέλλου.
Είχαμε ένα σύστημα διεξαγωγής των play offs τα δύο προηγούμενα χρόνια, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον σε όλη τους τη διάρκεια και με τον τίτλο να κρίνεται στο τελευταίο παιχνίδι, δηλαδή στον τελικό και η Ένωση θεώρησε σκόπιμο να πειραματισθεί αλλάζοντας τον τρόπο διεξαγωγής με τον φετινό καθόλα απογοητευτικό της αυθαίρετης βαθμολογίας και των περισσοτέρων αγωνιστικών. Έτσι τα play offs τέλειωσαν πριν καλά καλά αρχίσουν, με ομάδες «αδιάφορες» να διαμορφώνουν βαθμολογικές ισορροπίες, με βαθμολογική «τιμωρία» κυρίως του δεύτερου της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, με περισσότερα έξοδα και λιγότερα έσοδα για τις ήδη «εξαντλημένες» οικονομικά ομάδες, με ελάχιστο κόσμο που ήταν και το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί στους σημαντικότερους αγώνες της περιόδου.
Το σημερινό παιχνίδι για την ομάδα μας, ήταν απ' αυτά που λέμε στο ποδόσφαιρο δεν χάνεται με την εικόνα στο γήπεδο, έστω κι αν βρέθηκε στο ημίχρονο πίσω στο σκορ με 2-0. Το πρώτο ημίχρονο η κατοχή στην Πέλλα, οι ευκαιρίες και η αποτελεσματικότητα στον Νέο Μυλότοπο. Δύο πολύ καλές ευκαιρίες για την ομάδα μας με τους Μπρατσούδη,, Τζιβελέκη που αστόχησαν από πλεονεκτικές θέσεις. Τρεις οι μεγάλες ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, αλλά και δύο πολύ επικίνδυνα  μακρυνά σουτ, εκτός των δύο τερμάτων που τους έδωσαν σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Τέρματα που σημειώθηκαν το πρώτο με την συμπλήρωση του ημιώρου με κοντινό πλασέ και το δεύτερο στο 40' με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο χωρίς να βλέπουμε βέβαια συγκλονιστικό ποδόσφαιρο. Μονόλογος της Πέλλας που ευτύχησε να ισοφαρίσει μέσα σε δύο λεπτά, ενώ έχασε πολύ σημαντικές ευκαιρίες να το πράξει νωρίτερα με τους Χαρμάνα, Τζιβελέκη και Κουτρογιάννη. Το πρώτο γκολ για την ομάδα μας στο 60' με κοντινή προβολή του Χαρμάνα, και το δεύτερο ένα λεπτό αργότερα με κοντινό πλασέ του Τζιβελέκη. Κι ενώ η ομάδα μας φαινόταν ότι θα ήταν αυτή που θα πετύχαινε το επόμενο τέρμα, κόντρα στην ροή του αγώνα το πέτυχε στο 70' ο Νέος Μυλότοπος όταν μετά από σύγχιση στο κέντρο της άμυνας, ο επιθετικός πρόλαβε τον Ουγκανέζωφ στέλνοντας την μπάλα από πάνω του στα ανυπεράσπιστα δίχτυα. Ο Νέος Μυλότοπος έδειχνε να μένει από δυνάμεις κι από λύσεις, με την Πέλλα να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Ευκαιρίες με τους Τζιβελέκη, Χαρμάνα, Τανταλίδη και Κουτρογιάννη. Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 85' από ωραία κυκλοφορία έξω από την περιοχή και τελικό αποδέκτη τον Κουτρογιάννη να την στέλνει από κοντά στον ουρανό των δικτύων. Στα λίγα λεπτά μέχρι το τέλος δυο τρεις επιθέσεις με καλές προυποθέσεις δεν τέλειωσαν σωστά για την ομάδα μας, κι έτσι παρέμεινε το 3-3 ως τελικό σκορ.
Εμφάνιση ανάλογη της εποχής, του κινήτρου και των συνθηκών για την ομάδα μας η σημερινή, ενώ ο Νέος Μυλότοπος με καλά διαστήματα στο πρώτο μέρος, χάθηκε από το γήπεδο στο δεύτερο.
Χωρίς κανένα πρόβλημα η διαιτητική τριπλέτα, απόλυτα προσαρμοσμένη στην εξέλιξη του αγώνα.
Η σύνθεση: Ουγκανέζωφ, Κούμπους(Κορώνας), Τανταλίδης, Βουσβούρης, Γάκης, Μπρατσούδης(Χαρμάνας), Καμπούρης, Καραμούζας, Κουτρογιάννης, Μπουράκης, Τζιβελέκης.

  • Δεκαπέντε φίλαθλοι στις εξέδρες και μέσα σ' αυτούς παράγοντες των δύο ομάδων.
  • Δεν υπήρχε 4ος διαιτητής, κάτι απόλυτα φυσιολογικό για ένα ματς που θύμιζε αγώνα προετοιμασίας.
  • Μόνο οι τριανταφυλλιές έλειπαν σήμερα από το γήπεδο, αφού ήταν ακούρευτο κι έμοιαζε παραμελημένο, θύμα κι αυτό της δημοτικής ανεπάρκειας-αδιαφορίας για την φροντίδα των υποδομών του.
  • Άριστη η φιλοξενία από την διοίκηση του Νέου Μυλοτόπου, η οποία έκανε και σουβλάκι-πάρτι τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά την λήξη του αγώνα.
  • Το γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα σήμερα στο γήπεδο από τους γηπεδούχους, δεν ήταν κανένα από τα τρία που πέτυχαν, αλλά αυτό του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
  • Κηλίκης, Πόπης ήταν οι ποδοσφαιριστές που συμπλήρωναν την αποστολή και δεν χρησιμοποιήθηκαν.
  • Πολλοί νεαροί ποδοσφαιριστές για τους γηπεδούχους, σε αντίθεση με την ομάδα μας που παρουσιάζει σοβαρές ελλείψεις σ' αυτό τον τομέα.
  • Νονός του νεαρού τερματοφύλακα του Νέου Μυλοτόπου που χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Κώστας Χάρμανας, φρόντισε πριν την πασχαλινή λαμπάδα να τον φιλοδωρήσει και μ' ένα γκολ.
  • Τεχνικός ομάδας Α' ερασιτεχνικής που παρακολούθησε το σημερινό παιχνίδι, γυρνώντας προς το μέρος μας ρώτησε με νόημα γνωρίζοντας φυσικά την απάντηση, εάν αμοίβονται οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων που βρίσκονταν στο γήπεδο.
  • Ένας ακόμη δυσεπίλυτος γρίφος απασχολεί του κατοίκους της Πέλλας εδώ και μέρες μ' ένα αεροπανό(τελευταία φωτογραφία) που στήθηκε στην είσοδο του οικισμού. Ποιά είναι η "Βδέλα" και ποιός ο "Λάτρης" της; Όποιοι και νάναι, ομολογώ ήταν ακριβώς αυτό που μας έλειπε τόσα χρόνια για την είσοδο του χωριού! Πάντως του αναγνωρίζω το σεβασμό στο περιβάλλον και τους δημόσιους χώρους και τοίχους...
  • Στο άλλο διαδικαστικό παιχνίδι των play offs ο Προφήτης Ηλίας νίκησε τον Αλμωπό με 2-1 και κατέλαβε την δεύτερη τιμητική θέση. Η τελική βαθμολογία: Αλμωπός 17β., Προφήτης Ηλίας 13β., Πέλλα 12β. και Νέος Μυλότοπος 1β..
  • Σειρά έχουν τα μπαράζ ανόδου με τον Αλμωπό να έχει δύσκολο έργο, αλλά αυτός είναι το όνομα του ομίλου και δεν μπορεί να κανείς να το αγνοήσει, όμως ακούγονται ήδη διάφορα περίεργα για επαφές και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Ελπίζουμε η ομάδα της Αλμωπίας να ξεπεράσει κάθε αντιξοότητα και να τα καταφέρει.
  • Τέλος ας ευχηθούμε η επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά να είναι καλύτερη για την ομάδα μας συνοδευόμενη με τίτλους, αλλά και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας, έστω κι αν το μέλλον του φαντάζει δυσοίωνο, ως έκφανση κι αυτό της ελληνικής κοινωνίας.












2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

12 ποδοσφαιριστές από αυτούς που είναι στη φωτογραφία έχουν αποχωρήσει από την ομάδα!Αυτό πρέπει να προβληματίσει τους πελλιώτες για την επόμενη μέρα στο σύλλογο που από ότι βλέπω δε θα είναι εύκολη.

Ανώνυμος είπε...

μεγάλος κερδισμένος είναι οι διαιτητες που έχουν πολλά παιχνίδια να σφυρίζουν και να πληρώνονται,και οι διοικητικοί της επς για να διαφεντεύουν τα κορόϊδα παράγοντες.