Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Στη σκιά του ''Σχεδίου Αθηνά'' οι φοιτητικές εκλογές

Φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές σήμερα Τετάρτη σε όλες τις Πανεπιστημιακές σχολές και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.
Αν και τα γνωστά " τραπεζάκια" με το υλικό των φοιτητικών παρατάξεων, αλλά και το συνηθισμένο σκηνικό έχει στηθεί στα Πανεπιστήμια, το κλίμα παραμένει υποτονικό, καθώς εξακολουθεί να είναι αρκετά μεγάλη η μερίδα φοιτητών και σπουδαστών που δεν συμμετέχει ενεργά στην προεκλογική κίνηση των παρατάξεων.
Φέτος οι φοιτητικές εκλογές συμπίπτουν με την συγκρότηση των συμβουλίων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια, αλλά και την εφαρμογή του σχεδίου "Αθηνά" το οποίο αποτελεί όλες αυτές τις ημέρες, κύριο θέμα συζητήσεων τόσο στα Πανεπιστήμια όσο και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα.
Δεν είναι λίγοι πάντως, εκείνοι που πιστεύουν ότι ούτε και φέτος θα εκδοθούν κοινώς αποδεκτά αποτελέσματα, αλλά, όπως γίνεται επί σειρά ετών κάθε παράταξη θα δώσει και πάλι τα δικά της αποτελέσματα.
Σε κάθε περίπτωση, σημασία αποδίδεται και από τους ίδιους τους φοιτητές στο ποσοστό συμμετοχής, καθώς τα προηγούμενα χρόνια αν και υπήρχε μικρή άνοδος στη συμμετοχή, οι φοιτητικές εκλογές εξακολουθούν να μη συγκινούν τους ίδιους τους φοιτητές συνολικά, όπως συνέβαινε παλαιότερα χρόνια.
Πάντως οι κάλπες θα στηθούν νωρίς το πρωί σε όλες τις σχολές και τα Τμήματα και θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου, ωστόσο όπου υπάρχουν φοιτητές που δεν έχουν ψηφίσει θα δοθεί παράταση.
Όπως εκτιμούν πολλοί φοιτητές και φέτος η παράταξη της ΔΑΠ που πρόσκειται στη ΝΔ θα κρατήσει την πρώτη θέση, ενώ οι εκπρόσωποι άλλων φοιτητικών παρατάξεων περιμένουν αύξηση των ποσοστών των παρατάξεων της Αριστεράς. Ενδιαφέρον σε κάθε περίπτωση θα έχουν τα ποσοστά των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ δεν αναμένονται θεαματικές αλλαγές στα ποσοστά των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: