Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Διευκρινίσεις για την επίθεση σε Τουρίστρια από σκύλο στο Μουσείο της Πέλλας



Για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτω τα παρακάτω. 
Το περιστατικό έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο λίγο έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο και στο δρόμο που οδηγεί προς τον σύγχρονο οικισμό της Πέλλας.
Όπως κατήγγειλαν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, η κα Αριάδνη (το μικρό όνομα της επισκέπτριας από την Κρήτη) μόλις τελείωσε την ξενάγησή της στον αρχαιολογικό χώρο, επισκέφθηκε το Μουσείο και αμέσως μετά ήθελε να γνωρίσει τον οικισμό του ιστορικού χωριού, όπου γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος. Μόλις όμως εξήλθε του προαύλιου χώρου του Μουσείου, την πλησίασε γαυγίζοντας και με άγριες διαθέσεις ένα σκυλί την οποία επιτέθηκε και δάγκωσε στο πόδι( γάμπα). Κάποιοι διερχόμενοι, που έτρεξαν αμέσως, τρόμαξαν το σκύλο που δεν συνέχισε την επίθεση κι έτσι η κοπέλα σώθηκε από τα χειρότερα.
Η άτυχη τουρίστρια αμέσως μεταφέρθηκε το νοσοκομείο όπου και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, της χορηγήθηκαν τα απαραίτητα εμβόλια μαζί με την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή για να μην αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο πρόβλημα με την υγεία της στις επόμενες ημέρες και επέστρεψε στο ξενοδοχείο που διέμενε στην Θεσσαλονίκη, καθώς το τραύμα δεν ήταν πολύ σοβαρό.
Η κα Αριάδνη και προς τιμήν της, δεν εκδήλωσε την επιθυμία να προσφύγει στην δικαιοσύνη για το περιστατικό.
Ο Τζώνυ(ο εικονιζόμενος και δράστης του περιστατικού) έτσι είναι το βαφτιστήρι του σκύλου από τους φύλακες, είναι ένας σκύλος που όντως ήταν αδέσποτος και που βρίσκεται εδώ κι ένα χρόνο περίπου στο Αρχαιολογικό Μουσείο, εμβολιασμένος και κτηνιατρικά ελεγμένος, με την καθημερινή φροντίδα των φυλάκων και μέχρι τώρα δεν είχε δείξει δείγματα επιθετικότητας. Η αλήθεια είναι ότι ο Τζώνυ «παρεκτράπει» και μας «εξέθεσε» έστω και εκτός του προαύλιου χώρου του Μουσείου, σ' ένα Μουσείο και Αρχαιολογικό Χώρο που καθημερινά κι επί σειρά ετών λαμβάνει τα εύσημα από τους επισκέπτες έλληνες και ξένους για την φιλοξενία και την εξυπηρέτηση που τους παρέχεται. Μια συγνώμη ίσως δεν φτάνει προς την κα Αριάδνη για να αποκαταστήσει τα πράγματα και να ξεπεράσει το σοκ που πέρασε εκείνη τη στιγμη, αλλά οφείλουμε να υποσχεθούμε και να διαβεβαιώσουμε ότι τέτοια περιστατικά δεν θα ξανασυμβούν. Αμέσως μετά το περιστατικό, η προισταμένη της ΙΖ' ΕΠΚΑ κα Αγγελική Κοτταρίδη, ζήτησε να κατασκευασθεί ένα σκυλόσπιτο, όπου θα δένεται ο Τζώνυ κατά την διάρκεια της ημέρας και σε ωράρια επισκεψιμότητας του Μουσείου, προληπτικά και για αποφυγή κάθε παρόμοιου δυσάρεστου περιστατικού.
«Αγέλες» αδέσποτων στο κέντρο των Γιαννιτσών
Πάντως η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά, ακόμη και στο κέντρο των Γιαννιτσών δεν πάει πλέον άλλο. "Αγέλες" αδέσποτων σκύλων, κυρίως στην περιοχή από την Χατζηδημητρίου μέχρι την πλατεία Γκόνου Γιώτα, όπου συγκεντρώνονται σε γνωστό σημείο, έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των πολιτών -κυρίως των μικρών παιδιών και των γυναικών- ενώ καθημερινά ορατός είναι ο κίνδυνος για να συμβούν δυσάρεστα περιστατικά.
Τα τετράποδα που έχουν αφεθεί στην μοίρα τους από κάποιους ασυνείδητους πολίτες, γίνονται πρωταγωνιστές, ευτυχώς μέχρι τώρα κάποιων "επεισοδίων", χωρίς σοβαρές συνέπειες. Αναρωτιόμαστε όμως τι θα συμβεί, στην περίπτωση που γίνει κάτι δυσάρεστο.
Πριν από λίγους μήνες, σε κάποια πόλη της χώρας μας, (Αλεξανδρούπολη) Αντιδήμαρχοι ήταν κατηγορούμενοι για τραυματισμούς πολιτών, από δάγκωμα αδέσποτων σκύλων. Είναι άραγε μόνο αυτός ο δρόμος που θα πρέπει να ακολουθείται;
Μήπως θα πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη με δραστικότερα και αποτελεσματικότερα μέτρα; Σε κάθε περίπτωση η εικόνα αυτή δεν είναι εικόνα σύγχρονης, ευρωπαϊκής και ασφαλούς πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: